BEC a primit mai multe sesizări din partea Pro Democraţia, PNL şi Alianţei PSD+PC

F.A.
Politică / 22 noiembrie 2009

Biroul Electoral Central a primit o nouă serie de sesizări privind neregulile constatate la secţiile de votare, trimise de Asociaţia Pro Democraţia, PNL şi de Alianţa PSD+PC, potrivit NewsIn.

Asociaţia Pro Democraţia (APD) semnalează, la Biroul Electoral Central (BEC), calitatea proastă a tuşului de pe ştampilele cu menţiunea "Votat" şi solicită membrilor birourilor electorale să ia în considerare la numărare şi voturile pe care ştampila este aplicată repetat în acelaşi patrulater. APD a mai reclamat şi faptul că observatorului Asociaţiei, acreditat la BEJ Iaşi, nu i s-a permis să asiste la şedinţa Biroului Electoral Judeţean.

Pe de altă parte, PNL a sesizat BEC în legătură cu faptul că, pe site-ul www.realitatea.net, au fost publicate două exit-polluri, "fapt ce influenţează procesul electoral".

Într-o altă sesizare primită de BEC, preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului, Alexandru Vlaicu, precizează că trei membri ai PSD s-au prezentat la secţia specială 182 din municipiul Braşov şi au cerut datele celor care au votat în cadrul acestei secţii. O altă reclamaţie trimisă de Vlaicu se referă la faptul că primarul PSD al comunei Iepureşti a cerut preşedintelui secţiei de votare să întrerupă procesul de votare, în urma sosirii în localitate a mai multor autocare cu votanţi. O altă reclamaţie trimisă BEC aparţine observatorului Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului, Răzvan Matei, potrivit căruia la secţia de votare nr. 1064 din sectorul 6 al Capitalei au fost sustrase buletine de vot, iar la secţia de votare 1065, a fost permisă intrarea în cabina de vot a câte doi votanţi.

Totodată, Alianţa PSD-PC a reclamat la BEC faptul că preşedinţii secţiilor de votare speciale refuză reprezentanţilor Alianţei eliberarea unei copii de pe tabele electorale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb