Bechtel susţine că va căuta soluţii să nu dea toţi angajaţii afară

F.A.
Companii / 3 februarie 2010

Compania Bechtel a anunţat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu are de gând să îşi concedieze toţi salariaţii dacă Guvernul şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale plăteşte restanţele şi dă asigurări că lucrările la Autostrada Transilvania vor continua, informează NewsIn.

Sindicatul Cartel Alfa Cluj a anunţat, tot miercuri, că firma americană a transmis un document, în cursul dimineţii, prin care demarează procedura concedierii colective a tuturor celor 1.933 de angajaţi, care vor primi, începând din 5 martie, decizii de concediere.

"Regretăm că trebuie să luăm în considerare o asemenea măsură. Vom continua consultările cu sindicatele şi vom căuta soluţii pentru a micşora pe cât posibil numărul poziţiilor ce vor fi reduse", a afirmat Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania, prin intermediul documentului menţionat.

Potrivit comunicatului de presă, "există obligaţii financiare importante către Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fost onorate" de către CNADNR, care nu a putut "oferi informaţii despre fondurile disponibile în 2010 pentru plata lucrărilor ce vor fi executate în acest an".

"Din păcate, lipsa plăţii ne afectează inevitabil fluxul de lichidităţi şi capacitatea de a planifica corect lucrările viitoare. Pe de altă parte, CNADNR întâmpină şi alte dificultăţi, cum ar fi asigurarea accesului liber şi fără obstacole la suprafeţe de teren cu o întindere considerabilă, situate una în continuarea celeilate în vederea efectuării lucrărilor de construcţie. Având în vedere toate aceste aspecte, trebuie să facem reduceri substanţiale în programul activităţilor de construcţie a autostrăzii. Acest lucru înseamnă că volumul de lucru este insuficient pentru numărul actual de angajaţi ai proiectului şi suntem siliţi să luăm în considerare o posibilă concediere colectivă", se mai arată în document.

Deşi preşdintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a anunţat miercuri că la negoceri va solicita plata a 24 de salarii compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi, Bechtel subliniază că este pregătită să plătească două salarii compensatorii, dar şi că procedura de concediere colectivă durează câteva luni şi poate fi oprită dacă Guvernul sprijină financiar proiectul.

"În eventualitatea unei concedieri colective, angajaţii vor beneficia de o plată compensatorie reprezentând echivalentul a două salarii de bază lunare. Procesul va dura câteva luni şi va înceta dacă situaţia se va schimba într-un mod favorabil", se subliniază în comunicat.

"Ne angajăm să sprijinim Ministerul Transporturilor, CNADNR şi membrii Guvernului în efortul de a găsi resurse pentru proiect în vederea continuării lucrărilor de construcţie în acest an", a mai adăugat, prin intermediul aceluiaşi comunicat, Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a intrat în 2010 cu o datorie de aproape 150 milioane de euro către firma americană Bechtel şi speră ca aceasta să fie plătită în prima parte a anului în curs, a declarat, la începutul lunii ianuarie, pentru Agenţia NewsIn, directorul general al companiei, Dorina Tiron. "Avem deja datorii din 2009 către Bechtel de aproape 150 milioane euro, pe care sperăm să le plătim în prima parte a anului în curs", a spus Dorina Tiron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb