BERD acordă 80 milioane euro sectorului imobiliar din România

Cristina Pirlea
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 iulie 2007

BERD acordă 80 milioane euro sectorului imobiliar din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 80 milioane euro pentru construirea mai multor centre comerciale în diferite oraşe de provincie ale României, potrivit unui comunicat al băncii. Împrumutul acordat pe o perioadă de 12 ani va fi folosit pentru ridicarea de noi centre comerciale, care vor contribui la reducerea disparităţii regionale între Bucureşti şi restul ţării şi vor crea noi locuri de muncă pentru locuitorii din zonele respective.

Creditul de 80 de milioane euro a fost acordat dezvoltatorilor imobiliari GTC şi Aura Investments. Din suma totală, 35 de milioane vor fi acordaţi de BERD celor două societăţi, iar restul de 45 de milioane euro reprezintă un împrumut sindicalizat de Raiffeisen Zentralbank Osterreich.

"Proiectul BERD reflectă accentul pus de bancă pe susţinerea dezvoltării regionale din România şi promovarea competiţiei în sectorul imobiliar regional. Prin încurajarea extinderii investiţiilor private în afara Capitalei, BERD atrage noi investitori pe piaţa locală şi contribuie la dezvoltarea unui comerţ modern, la standarde internaţionale", a declarat directorul pentru România al BERD, Hildegard Gacek.

Primele trei centre comerciale vor fi construite la Buzău, Piatra Neamţ şi Suceava şi se vor adăuga lanţurilor de magazine internaţionale care există deja în afara Bucureştiului.

Compania GTC este activă pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est din 1994, operând în ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria, România, Serbia şi Muntenegru. GTC România va investi în următorii trei ani circa 500 de milioane de euro în proiecte imobiliare atât în Capitală, cât şi în alte oraşe mari ale ţării.

Aura Investments are în lucru circa 1.650 de apartamente în România şi Ungaria şi speră să ajungă la un portofoliu de 3.000 de locuinţe construite în acest an.

BERD a investit până în prezent 280 milioane euro în sectorul imobiliar, susţinând astfel dezvoltarea regională în 40 de oraşe cu o populaţie mai mare de şase milioane de locuitori. BERD este unul dintre cei mai mari investitori din România, investind până acum 3,5 miliarde euro în 230 de proiecte şi susţinând atragerea unor finanţări de 6,4 miliarde euro din alte surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb