BERD analizează un împrumut de 27,5 milioane de euro pentru Compania Apa Braşov

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 31 ianuarie 2011

BERD analizează un împrumut de 27,5 milioane de euro pentru Compania Apa Braşov

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va decide până la sfârşitul lunii martie dacă va acorda Companiei Apa Braşov un împrumut de 27,5 milioane de euro. Împrumutul este destinat cofinanţării unui proiect regional de 191 de milioane de euro în domeniul reţelelor de apă.

Finanţarea include două direcţii. Prima dintre acestea se referă la cofinanţarea cu cel mult 19 milioane de euro a unui fond de coeziune pentru investiţii în judeţul Braşov în scopul respectării directivelor Uniunii Europene privind apa potabilă şi cea riziduală, iar cea de-a doua, în valoare de 8,5 milioane de euro, vizează restructurarea unui împrumut acordat Companiei Apa Braşov în 18 mai 2002, pentru a ţine seama de trans­formarea acesteia într-un operator comercial regional.

Împrumutul BERD va cofinanţa un program regional de până la 191 milioane euro, care va include un grant din partea UE, Guvernului României şi autorităţilor locale, parte a Programului Fondului de Coeziune.

Proiectul are rolul îmbunătăţirii calităţii apei potabile în judeţul Braşov şi să dezvolte reţeaua de colectare şi tratare a apelor reziduale, în conformitate cu legislaţia UE.

Compania Apa Braşov este unul dintre liderii naţionali la atragerea de fonduri europene. În 2009, compania a semnat un nou contract care vizează extinderea ariei de deservire a companiei, valoarea investiţiei fiind de 191 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu. Din aceşti bani, 172 de milioane de euro sunt granturi, 85% de la Comisia Europeană, 13% de la Guvernul României, iar 2% de la autorităţile locale.

Practic, în urma realizării acestui proiect, Compania Apa Braşov va deservi 17 localităţi, nu şapte ca în prezent, iar calitatea apei va fi mult mai ridicată. "Deja 30% din grant ne-a fost acordat, în prezent fiind contractate deja patru lucrări, mai rămânând doar şapte de semnat, din care lase urmează să fie lansate până la finele anului", au spus reprezentanţii companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb