BERD împrumută BCR cu 20 milioane euro

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2011

BERD împrumută BCR cu 20 milioane euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un credit în valoare de 20 milioane de euro Băncii Comerciale Române (BCR), destinat îmbunătăţirii eficienţei energetice a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

Împrumutul face parte parte dintr-o nouă facilitate de finanţare de 60 milioane de euro, pentru investiţiile IMM-urilor din ţara noastră, în domeniul energiei durabile.

Claudia Pendred, director BERD pentru România, a declarat, ieri, că acesta este cel de-al 15-lea împrumut semnat cu BCR şi cel de-al treilea pe eficienţă energetică.

Domnia sa a declarat: "BERD susţine cu putere investiţiile în domeniul eficienţei energetice din România şi suntem încântaţi să lansăm această nouă facilitate, care este destinată exclusiv întreprinderilor mici şi mijlocii. Acest proiect va încuraja intermedierea financiară în România, într-un moment în care accesul la finanţarea comercială rămâne limitat şi va ajuta economia României să îşi reducă gradul de intensitate energetică".

Claudia Pendred a mai precizat că împru-mturile sunt limitate la suma de un milion de euro, deoarece programul este orientat, în principal, către investiţiile la scară redusă. Claudia Pendred a mai precizat că se aşteaptă ca valoarea unui credit să nu depăşească 250.000 de euro.

Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte executiv BCR, a declarat, ieri, că investiţiile în proiecte de eficienţă energetică vor conduce la reducerea costurilor de producţie, creşterea profiturilor şi a competitivităţii, la un consum sustenabil de energie şi la un mediu înconjurător mai bun.

Creditele contractate prin acestă linie de finanţare pot să fie utilizate pentru îmbunătăţirea operaţiunilor industriale şi a spaţiilor de activitate, înlocuirea echipamentelor, software-ului şi modernizarea generală pentru reducerea consumului final de energie sau producerea de energie regenerabilă pe scară redusă.

Întreprinderile care vor obţine finanţare pentru investiţii în eficienţă energetică urmează să primească înapoi până la 10-15% din valoarea împrumutului respectiv, la finalizarea cu succes a lucrărilor. Valoarea subvenţiei rambursate va depinde de tehnologia şi economiile de energie obţinute în urma implementării proiectului.

BERD are o colaborare de lungă durată cu BCR, furnizând până acum o serie de finanţări pentru creditarea întreprinderilor locale, inclusiv Facilitatea UE/ BERD de Finanţare pentru Eficienţă Energetică, în valoare de 30 milioane de euro, care se derulează în prezent. Din ianuarie 2008, BCR a sprijinit 25 de proiecte de investiţii în energie durabilă prin aceas-tă facilitate.

De la lansarea în 2006 a Iniţiativei BERD pentru Energie Durabilă, banca a acordat peste 468 milioane de euro pentru investiţii în domeniul eficienţei energetice în România, cu o valoare totală a proiectelor de 1,8 miliarde de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb