Bitcoin s-a menţinut ieri peste 22.000 de dolari

V.G.
Piaţa de Capital / 13 septembrie 2022

Bitcoin s-a menţinut ieri peste 22.000 de dolari

Bitcoin s-a menţinut ieri peste 22.000 de dolari, continuând creşterile din ultima săptămână, înaintea datelor privind inflaţia din SUA şi a unei actualizări foarte anticipate a reţelei Ethereum, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost tranzacţionată luni la circa 22.322,25 dolari pe unitate, conform datelor CoinDesk. După ce a scăzut miercuri sub 19.000 de dolari, la cel mai redus nivel atins din iunie, bitcoin a crescut de atunci cu aproximativ 17%.

Acest lucru vine şi pe fondul evoluţiei pozitive a acţiunilor din SUA, săptămâna trecută.

Bitcoin are o corelaţie strânsă cu pieţele de acţiuni, în special cu bursa Nasdaq, şi creşte adesea atunci când indicele companiilor de tehnologie creşte.

Investitorii în monede cripto aşteaptă raportul indicelui preţurilor de consum din SUA, aferent lunii august, programat să fie publicat marţi, pentru a vedea direcţia în care se îndreaptă inflaţia, ceea ce ar putea oferi indicii privind viitoarele mişcări de politică ale Rezervei Federale din SUA.

Fed a majorat ratele dobânzilor pentru a încerca să controleze inflaţia. Criptomonedele, care sunt active de risc, au fost afectate. Aproape 2.000 de miliarde de dolari au fost şterse de pe întreaga piaţă a criptomonedelor, de la nivelul maxim istoric din noiembrie.

Bitcoin a scăzut cu peste 50% în acest an. Acest declin a fost, de asemenea, determinat de probleme specifice cripto, inclusiv colapsul unor proiecte cheie şi falimentele care s-au răspândit în industrie.

Între timp, reţeaua Ethereum va finaliza o actualizare mult aşteptată numită fuziune. Acest lucru va transforma blockchain-ul Ethereum dintr-un model de dovadă de lucru într-un model de dovadă de miză şi va reduce semnificativ cantitatea de energie necesară pentru funcţionarea reţelei.

Susţinătorii spun că acest lucru ar putea deschide calea pentru o utilizare mai largă a monedei ether, criptomonedă care rulează pe Ethereum. Cu toate acestea, analiştii au avertizat că fuziunea nu va accelera neapărat reţeaua Ethereum, despre care se ştie că este lentă, şi nici nu va reduce taxele asociate tranzacţiilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. crește și scade de nu e adevărat...piramida ocultei msonice stiți voi restul...cu msrea resetare ????????????????????????

    Wow, ce tare. Se bucura daca ramane o zi peste 22 mii $.

    zic si eu aici ca omul... nu dau cu parul in gard :) ....

    cand indicele DXY va ajunge de la (acum) aproximativ 110 puncte la tinta mea de 160-165 puncte (in orizontul urmatorilor ani) .... va dati seama cat de in groapa o sa fie bitcoin (care e corelat invers fata de evolutia usd / dxy) ???????  

    cred ca se suprapune cu termenul de soc existential (disparitie?) al criptomonedelor dat de mine: anul 2026 !  

    intre timp continuati sa cumparati prostii si electro-iluzii scumpe... mai bine ati da banii la copii sa-si ia bomboane, ghiozdane pentru scoala, etc... daca ati investi in oameni nu in electro-rahaturi ar fi o lume mai buna cea in care traim... ca educatia scoate pe om din groapa si din viitoarea criminalitate si saracie!  

    criptomonede.... iluzii si partzuri de ingeri....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb