Blocaj la "tastatură", un gigant IT poate fi interzis în UE

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2019

Polonia ar putea lua în considerare interzicerea utilizării produselor Huawei de către instituţiile publice, în urma arestării unui angajat chinez al companiei, sub acuzaţia de spionaj.

Guvernul polonez ar putea analiza înăsprirea legislaţiei pentru a permite autorităţilor să limiteze accesul produselor fabricate de orice companie despre care se consideră că reprezintă un risc de securitate. Ministerul polonez al Afacerilor Interne, Joachim Brudzinski, a cerut Uniunii Europene şi NATO să lucreze la o poziţie comună, dacă Huawei să fie exclusă sau nu de pe pieţele lor. Un angajat chinez al Huawei şi un fost oficial al serviciilor poloneze de securitate au fost arestaţi săptămâna trecută în Polonia, sub acuzaţiile de spionaj, caz care poate amplifica îngrijorările de securitate din Occident legate de producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii. Un oficial guvernamental responsabil cu securitatea cibernetică a declarat pentru Reuters că modificarea "bruscă" a politicii faţă de Huawei nu este necesară după arestările care au avut loc. Acesta a adăugat în schimb că poate fi analizată utilizarea produselor Huawei de către instituţiile statului.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate poloneze a declarat că oficialul polonez arestat de Agenţia pentru Securitate Internă era responsabil de emiterea de certificare de securitate pentru echipamentele utilizare de administraţia publică: "Acesta a lucrat pentru un număr de instituţii publice, a deţinut funcţii manageriale importante şi a avut legături cu instituţii care protejează securitatea internă". Pentru a se distanţa de acest incident, Huawei a anunţat că l-a concediat pe angajatul arestat, adăugând că "acuzaţiile la adresa acestuia nu au nicio legătură cu compania". Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este urmărit cu atenţie în Occident din cauza legăturii strânse cu guvernul chinez şi a acuzaţiilor americane potrivit cărora dispozitivele companiei pot fi folosite pentru spionaj de către Beijing. Nu există dovezi publice în acest sens, iar Huawei a respins în mod repetat acuzaţiile, dar mai multe state occidentale au restricţionat accesul companiei pe pieţele lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb