BLOOMBERG: Danone se aşteaptă la creşterea vânzărilor în acest an cu 3 - 5%

Ioana Dogaru
Companii / 23 februarie 2016

Grupul francez Danone a raportat pentru 2015 vânzări în linie cu estimările analiştilor, datorită redresării diviziei de produse lactate proaspete, în urma reducerii costurilor şi a preţului la lapte, transmit Bloomberg şi Reuters.

Danone se aşteaptă la creşterea vânzărilor în acest an cu 3 - 5%, la magazinele deschise de peste un an, pe fondul majorării preţurilor la materiile prime, transmit sursele citate.

Profitul operaţional ajustat a urcat anul trecut cu 8,6%, la 2,89 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 2,88 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Vânzările diviziei de produse lactate proaspete au crescut în 2015 cu 0,6%, iar marja operaţională a urcat la 10%, de la 9,3%. În noiembrie, compania a estimat că majorarea vânzărilor va depăşi 5% până în 2020, pe fondul redresării cererii pentru lactate.

"Condiţiile economice pe plan global vor rămâne volatile şi nesigure. În Europa, redresarea consumului va fi fragilă, în timp ce pe pieţele emergente consumul este afectat de fluctuaţiile de curs valutar şi dificultăţile specifice de pe unele pieţe majore, cum ar fi Rusia, China şi Brazilia", se arată în comunicatul Danone.

Vânzările la magazinele deschise de peste un an au urcat cu 4,4% în 2015, la 22,41 miliarde de euro (24,74 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 4 - 5%, în urma redresării cererii la divizia de alimente nutritive pentru copii în Asia. În trimestrul patru din 2015, vânzările au crescut cu 3,6%, depăşind estimările analiştilor, de 3,2%, precizează sursele citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb