BNS organizează astăzi proteste în Capitală şi în 30 de judeţe

George Forcoş
Politică / 23 octombrie 2017

BNS organizează astăzi proteste în Capitală şi în 30 de judeţe

Actualizare 14:41 Protest al angajaţiilor Dacia

Un număr 250 de sindicalişti de la uzina Dacia Mioveni au protestat în faţa prefecturii Argeş, faţă de nemulţumirea de propunerea transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, potrivit unei surse din presă.

De asemenea, manifestanţii sunt indignaţi şi de faptul că nu s-a început construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu, care ar ajuta producţia Dacia, informează Digi24.

Conform sursei, protestul a durat aproximativ o oră. Muncitorii au fost aduşi cu autocare de la uzină. Manifestaţia nu a afectat activitatea fabricii.

Potrivit surse citate, sindicaliştii spun că protestele nu se vor opri aici, la începutul lunii viitoare pun la cale un amplu eveniment la Mioveni, unde sunt aşteptaţi 10 mii de angajaţi.

(A.C.)

-----

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează astăzi acţiuni de protest în 30 de judeţe, inclusiv în Municipiul Bucureşti, invocând lipsa de reacţie a Guvernului în privinţa solicităreii sindicatelor de renunţare la măsura de transfer a contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor.

Potrivit unui comunicat al BNS, judeţele în care se desfăşoară acţiunile de protest mai sus menţionate sunt: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

În documentulcitat seprecizează că în toate judeţele, inclusiv în cele în care nu a fost timp pentru organizarea ac'iunilor de protest, reprezentanţii filialelor judeţene BNS vor transmite Prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru două teme de interes pentru mişcarea sindicală, respectiv: transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018 şi modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În Bucureşti şi în 29 de judeţe acţiunea de protest se va desfăşura în Piaţa Victoriei, începând cu ora 15:00. În judeţul Argeş acţiunea de pichetare începe la ora 13.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb