Boc: "Reducerea TVA la pâine ar trebui completată cu taxarea inversă la cereale"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 august 2013

Fostul premier Emil Boc consideră că reducerea TVA la pâine la nouă la sută este una "bună", fiind de părere că ar trebui completată cu taxarea inversă la cereale, care are rolul de a diminua evaziunea fiscală în domeniu. Întrebat, ieri, într-o conferinţă de presă, cum comentează reducerea TVA la pâine, Emil Boc a răspuns că susţine reducerea TVA, dar şi-a exprimat temerea faţă de faptul că măsura nu a fost acceptată de FMI, care a impus majorarea de taxe din altă parte.

"Reducerea TVA la pâine la 9 la sută este o măsură bună, sper doar să nu ne aflăm în situaţia de a avea doar preţul alcoolului majorat, sperând să scadă preţul la pâine. Susţin măsura reducerii TVA la pâine, dar tare mi-e frică de faptul că ne vom afla doar cu preţul majorat la alcool şi poate va scădea preţul la pâine. E un mare semn de îndoială că FMI nu a acceptat această măsură, nu a agreat-o, dovadă fiind faptul că le-a impus majorare de taxe în altă parte. Dacă FMI credea în această măsură, nu impunea compensare de venituri şi a spus Guvernului să îşi asume această măsură, iar scăderea de venituri trebuie compensată prin creşterea de taxe în altă parte. Iar Guvernul a crescut taxele la alcool şi accize în altă parte. E o dovadă a faptului că nu au fost credibili în faţa FMI şi a celor cu care au discutat", a spus Boc.

Acesta a subliniat că în perioada cât a condus Guvernul a avut în vedere luarea unei măsuri similare, însă aceasta nu putea fi pusă în aplicare până nu se asigura stabilitatea macroeconomică.

Guvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb