BOGDAN MARCU, C&W ECHINOX: "Majoritatea retailerilor înregistrează creşteri ale vânzărilor de două cifre"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 22 septembrie 2017

"Majoritatea retailerilor înregistrează creşteri ale vânzărilor de două cifre"

C&W Echinox: "Marile oraşe vor mai atrage spaţii de retail de 500.000 mp, în următorii trei ani"

C&W Echinox: "Oraşele cu cel mai ridicat nivel al spaţiilor de retail planificate sunt Bucureşti şi Timişoara"

Stocul spaţiilor moderne de retail din cele mai mari 23 de oraşe ale României, cu o populaţie de peste 90.000 de locuitori fiecare, va creşte, în următorii trei ani, cu aproximativ 500.000 de metri pătraţi, activitatea de dezvoltare cea mai pronunţată fiind concentrată în Bucureşti şi în oraşele din centrul şi vestul ţării, precum Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara, arată o analiză realizată de Cushman & Wakefield Echinox.

În condiţiile în care o parte dintre aceste oraşe sunt deja acoperite de spaţii de retail modern, raportat la puterea de cumpărare actuală, dezvoltări noi sunt anunţate doar în 12 dintre oraşele analizate, mare parte dintre acestea având o densitate a spaţiilor comerciale moderne pe cap de locuitor sub media marilor oraşe, se mai menţionează în analiza respectivă.

Bogdan Marcu, Partner, Retail Agency: "Marile oraşe, în special centrele universitare, care atrag investiţii şi locuitori din alte zone ale ţării, continuă să fie o prioritate pentru marii dezvoltatori de spaţii de retail, care caută de cele mai multe ori să vină cu proiecte complementare ca zone şi ca mix de magazine şi servicii. Piaţa este dinamică, majoritatea retailerilor înregistrează creşteri ale vânzărilor de două cifre, iar vârfurile de consum sunt vizibile cel mai adesea în marile oraşe".

În prezent, stocul de retail existent în cele 23 de oraşe este de aproape 3,4 milioane de metri pătraţi, la o populaţie de 6,3 milioane de locuitori, ceea ce corespunde unei densităţi medii de 534 de metri pătraţi/1.000 de locuitori.

Potrivit specialiştilor de la C&W Echinox, noile proiecte anunţate vor creşte această densitate medie cu 15%, până la 614 metri pătraţi/1.000 de locuitori.

Conform acestora, oraşele cu cel mai ridicat nivel al spaţiilor de retail planificate sunt Bucureşti (122.000 mp) şi Timişoara (78.000 mp), cele două fiind urmate de Braşov (58.000 mp), Sibiu (53.000 mp) şi Târgu Mureş (50.000 mp).

În ceea ce priveşte cea mai mare creştere procentuală a stocului şi a densităţii, pe primele locuri se situează Râmnicu Vâlcea (187%), Satu Mare (87%), Sibiu (67%), Târgu Mureş (58%) şi Braşov (43%).

Recent, specialiştii de la C&W Echinox afirmau că stocul spaţiilor de retail modern va depăşi, până la finalul anului curent, 3,4 milioane de metri pătraţi.

Potrivit unor declaraţii recente ale domnului Cristi Moga, Research Consultant C&W Echinox, în următorii ani, vom asista la o reluare a activităţii de dezvoltare pe segmentul de retail din Bucureşti, unde, în nordul şi estul oraşului, se află mai multe proiecte, în diverse stadii de pre-dezvoltare.

Totodată, domnia sa a menţionat că piaţa imobiliară locală traversează o perioadă foarte bună, cu un nivel al chiriilor stabil, în uşoară creştere, şi cu un grad de ocupare a spaţiilor mai bun, în toate segmentele de activitate.

Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb