"Bombardier" câştigă o comandă de 82 milioane euro de la SNCF

comunciat
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 17 iulie 2007

Bombardier Transportation a anunţat că a primit o comandă adiţională pentru 19 trenuri de mare capacitate de tip AGC (Autorail Grande Capacité) de la Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze (SNCF). SNCF reprezintă Regiunile Franceze în această tranzaţie care este evaluată la aproximativ 82 milioane euro (111 milioane USD). 698 de trenuri AGC au fost comandate până în prezent.

În total, aproape 700 de trenuri AGC vor fi operaţionale în douăzeci şi unu de regiuni franceze până în anul 2011. "Această comandă, o componentă a celei mai importante serii din industria feroviară modernă confirmă încă odată încrederea pe care SNCF şi Regiunile Franceze au investit-o în Bombardier. De asemenea, consolidează poziţia Bombardier pe piaţa feroviară franceză, " a declarat Jean Bergé, Director, Bombardier Transportation Franţa.

Trenul AGC este disponibil în versiuni variate. Trenul poate utiliza atât combustibil diesel, curent electric sau o combinaţie între cele două şi poate circula de asemenea în condiţii de alimentare duală (combustibil diesel şi curent electric de 1,5 kV şi 25 kV). Până acum, SNCF a comandat 125 AGC-uri duale / alimentare dublă.

Cu ocazia lansării iniţiale a trenului AGC dual / cu alimentare dublă în regiunea Champagne-Ardenne ce a avut loc luna trecută, un tânăr călător comenta despre cât sunt de atrăgătoare, confortabile şi colorate trenurile AGC. "Chiar te invită să călătoreşti", a comentat ea. Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în timpul lansării trenului cu numărul 100 au confirmat că 95% dintre călători au răspuns foarte pozitiv la trenuri.

SNCF a semnat un contract iniţial la data de 13 decembrie, 2001 pentru furnizarea a 500 trenuri AGC iar amendamentul ulterior convenit în noiembrie 2006 prevede furnizarea a până la 200 de trenuri adiţionale.Trenurile AGC sunt realizate la fabrica localizată la Crespin în nordul Franţei.

Bombardier Transportation în Franţa are operaţiuni în mod special la facilitatea de producţie de la Crespin din regiunea Valenciennes, are 1.600 de angajaţi si reprezintă cea mai mare locaţie franceză de producţie din industria feroviara. Pe piaţa franceză, Bombardier Transportation participa la toate programele referitoare la TGV - trenuri de mare viteză - şi produce o gamă largă de material rulant pentru transportul public. Printre aceste produse se numără cele 2000 de vehicule MF pentru metrourile din Paris, Marsilia, Nantes dar şi tramvaiele din Strasbourg, vehiculele livrate recent pentru reţeaua RER, vagoanele de transport regional TER2N NG, trenurile de scurt parcurs ce vor fi folosite în reţeaua suburbană Ile-de-France şi trenurile AGC (Autorail Grande Capacité), pe care 21 de regiuni franceze le-au comandat până în prezent. Bombardier este recunoscut ca şi partener global al autorităţilor de transport din Franţa.

Despre Bombardier Transportation

Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania iar compania desfăşoară activităţi în peste 60 de ţări. Compania a livrat un număr total de peste 100.000 de vehicule în toată lumea. Grupul oferă cel mai extins portofoliu de produse şi este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Despre Bombardier

Producător lider mondial de soluţii inovatoare de transport, de la aeronave regionale şi avioane de afaceri până la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme şi servicii, Bombardier Inc. este o corporaţie globală cu sediul în Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2007 a fost de 14,8 miliarde USD iar acţiunile sale se tranzacţionează pe bursa de mărfuri din Toronto (BBD).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb