Borbely:Nefolosirea corectă a fondurilor a dus la falimentul unor firme de construcţii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 27 aprilie 2007

Fondurile de la buget nu au fost utilizate corect, până în anul 2005, ceea ce a dus la întârzierea plăţilor către frmele de construcţii, iar, în unele cazuri, chiar la falimentarea acestora, a declarat, joi, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, Laszlo Borbely.

"S-au luat decizii pripite şi s-au făcut lucrări fără a se ţine cont de buget, motiv pentru care plata pentru unele firme de construcţii a fost întârziată. În unele cazuri s-a ajuns chiar la falimentarea companiei, ceea ce este un lucru grav", a declarat Borbely.

Potrivit ministrului, la venirea lui, în 2005, în cadrul fostului Minister al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului erau înregistrate datorii enorme către constructori. "Aveam mai multe variante. Fie îi amânam pe constructori, fie opream lucrările cum ar fi fost cazul pentru construcţia a peste 3.700 de apartamente ANL (n.red. Agenţia Naţională pentru Locuinţe). Cu toate acestea, în 2005, am reuşit pentru prima dată să plătim datoriile către constructori", a adăugat ministrul.

Borbely a mai spus că în maximum trei luni va fi stabilită şi Strategia de Dezvoltare Spaţială în acest moment fiind în discuţii cu cei de la Ministerul Finanţelor pentru finanţarea strategiei.

Legat de forţa de muncă, Borbely a opinat că este necesară o strategie mai clară, mai ales în ceea ce priveşte Ministerul Educaţiei care ar trebui să stabilească cu exactitate mesriile căutate pe piaţă la ora actuală. "De exemplu, în construcţii, noi am putea absorbi foarte uşor peste 350.000 de muncitori. La ora actuală, constructorii iau contracte cu duiumul, însă nu au forţă de muncă şi plimbă muncitorii de pe un şantier pe altul", a conchis ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb