BP este suspectată că a manipulat pieţele de ţiţei şi benzină

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2006

Agenţii federali de investigaţii studiază dacă BP a manipulat pieţele de ţiţei şi de benzină fără plumb, conform unei ştiri din The Wall Street Journal de marţi, care citează avocaţi şi agenţi de bursă apropiaţi cazului. BP a confirmat investigaţiile, dar a refuzat să facă orice alt comentariu. "Suntem la curent cu investigaţiile, dar nu vom face comentarii cu privire la datele concrete", a declarat un purtător de cuvânt al BP de la Londra.

Investigaţiile federale sunt un semnal referitor la creşterea intensităţii cu care este examinată această mare companie petrolieră de către instituţiile de reglementare.

BP, care este chemată în faţa Congresului săptămâna viitoare în legătură cu problemele apărute la conductele sale din Alaska, riscă deja o plângere civilă care ar putea fi depusă de agenţiile de reglementare a comerţului cu produse de valoare pentru presupusa manipulare a unei părţi importante din piaţa americană de propan. Investigaţiile separate referitoare la ţiţei şi benzină ar putea creşte presiunea asupra BP, pentru că aceste pieţe sunt mai mari şi afectează în mod direct majoritatea gospodăriilor americane. La ora 08:00 GMT, acţiunile BP scăzuseră cu 0,5%, ajungând la 602-1/2 pence, ceea ce duce la o valoare a companiei de aproximativ 119 miliarde lire sterline (225,8 miliarde USD).

Investigaţia referitoare la ţiţei s-a axat pe posibila manipulare a pieţei globale "over-the-counter" în anii 2003 şi 2004 iar Commodity Futures Trading Commission (Comisia de reglementare a comerţului cu mărfuri) din S.U.A. a trimis citaţii către BP şi agenţi de bursă din domeniul energiei. Investigaţia privitoare la benzină este în desfăşurare de mai mult de un an şi include o cercetare penală desfăşurată de Departamentul Justiţiei al SUA, spune ziarul. Acesta studiază tranzacţiile dintr-o singură zi de la Bursa de Mărfuri din New York (New York Mercantile Exchange) în 2002.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb