Bravo, Sebastian !

MAKE
Ziarul BURSA #Editorial / 22 iunie 2010

MAKE

Toată lumea răcneşte împotriva măsurilor de austeritate şi împotriva Guvernului, dar, în mod uimitor, ministrul finanţelor Sebastian Vlădes-cu nu are o imagine rea, ba, adesea, este apreciat pentru profesionalism.

Nu este paradoxal ?!

În definitiv, măsurile de austeritate se află, în primul rând, în responsabilitatea Ministerului Finanţelor.

Şi totuşi, grevele, protestele, revoltele sunt toate ţintite împotriva preşedintelui Băses-cu, în primul rând, împotriva Guvernului, în al doilea rând şi împotriva PDL-ului, în al treilea rând.

În schimb, atitudinea opiniei publice faţă de ministrul finanţelor este, aşa...,cu dus şi-ntors.

Însuşi postul de televiziune care nu se abate nicio clipă de la agenda sa antibăsesciană - Antena 3 -, s-a purtat cu mănuşi când a prezentat întâlnirea dintre Dan Voiculescu şi Sebastian Vlădescu, întâlnire în curs-ul căreia, cel condamnat pentru poliţie politică, i-a expus ministrului finanţelor un program anticriză alternativ. Atmosferă foarte civilizată.

Presa nu îl absolva cu totul pe Vlădescu, dar accepta că este un profesionist, susţinând că ... face ceea ce trebuie! (deşi, imediat după aceea, susţine că reducerile de salarii şi pensii nu ar fi măsurile potrivite).

Reluând o declaraţie a nefericitului Andrei Gheorghe, mass-media este tentată să nu-i reproşeze lui Vlădescu decât o "inabilitate de comunicare".

În realitate, nu am înregistrat la noi, vreodată, o performanţă mai înaltă în ale comunicării decât cea stabilită de Sebastian Vlădescu - o ţară întreagă urlă contra măsurilor lui, dar pune batista pe ţambal când vine vorba de el însuşi.

Bravo, Sebastian!

Performanţa în comunicare ţine de "naturel".

NOTĂ:

Continuăm să susţinem că principala direcţie în care ar trebui să se îndrepte măsurile anticriză este cea a economiei reale şi că prima ţintă ar trebui să fie restructurarea Companiilor naţionale şi a Regiilor statului, pentru rentabilizarea lor. Cine a mai auzit ca monopolurile să aducă pierderi?!

Susţinem că măsurile fiscale şi/sau de reducere a cheltuielilor reprezintă doar adjuvante, în raport de cele dintâi.

De altfel, e la mintea cocoşului...

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Maestre, bravos! Mischteaux! Atat ironia calda la adresa asa-zisului ministru de finante, cat si instantaneul critic strecurat dibaci, in nota de subsol!

    Nu degeaba esti unul care, in presa, are dreptul legitim sa iti spuna: "Sunt vechi, domnule!" 

    1. De obicei cei vechi sunt si ruginiti; in cazul lui Make cu atat mai mare cinstea, el nu rugineste ; polizeaza rugina de pe cei ruginiti. 

      De obicei cei vechi sunt si ruginiti; in cazul lui Make cu atat mai mare cinstea, el nu rugineste ; polizeaza rugina de pe cei ruginiti. 

    Toata lumea stie ca nu Vladescu este cel care ia decizii si ca decizile s-au luat la Cotroceni la sugestia celor de la B N, a lui M Isarescu si eventual L Croitoru.

    Vladescu primeste dispozitii si opinile lui nu conteaza in fata lui Basescu. A fost introdus in guvern sa preia asupra sa nemultumirea populatiei, dar stie sa comunice si nu-si asuma decizile altora. 

    Masurile luate au avut ca prioritate mentinerea inflatiei sub control, deci au fost in interesul BN, masuri antisociale in defavoarea economiei reale.

    In mod normal orice economist ar fi adoptat masurile propuse de BM care sunt inflationiste. 

    1. Da,de acord ca,probabil,hotarirea e a lui Basescu,dar nu cred ca Vladescu nu a participat la decizie (altadata,cind n-a fost de acord, a amenintat cu demisia).

    dn.MAKE, jos palaria pana la un punct.Andrei Gh.stie multe,minte si mai multe.VLADESCU este f.abil.ati obs.cite pauze face cind vrea sa raspunda la intreb.dure,concrete ?treb.sa nu neglijam activitatea sa extraministeriala.tot abil.JOACA F.BN. ROLUL LUI TALIMBU [din SECRETUL CIFRULUI]

    Bravo Sebastian = Bravo Make ! 

    Sustin afirmatia ca principala tinta ..... 

    trebuie sa fie indreptata inspre Companiile si Regiile statului; stii de ce, nu ? parca asa mi-ai raspuns: stim , ne preocupa , dar va fi greu..... 

    De ce lasi Editorialul pe mainile altora ?? 

    1. Ce faci Make, dormi ?? (somnul..naste ....) de ce nu-i raspunzi ; arata-i ca esti barbat ! singura barba nu confirma nimic, asa ca arata ce poti; in fapt nu ti se cere prea mult, doar sa-ti sustii "barbile".  

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb