Broadhurst va prelua pachetul de acţiuni deţinut de "Electroaparataj" la Libra Internet Bank

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 octombrie 2011

Fondul de investiţii american Broadhurst Investments Limited va prelua de la Electroaparataj pachetul de acţiuni reprezentând 6,99% din capitalul Libra Internet Bank şi îşi va majora deţinerea la peste 40% din titlurile băncii. Broadhurst, acţionarul majoritar al Electroaparataj (ELJ), propune celorlalţi acţionari vânzarea pachetului de 6,99% din acţiuni pe care firma îl deţine la Libra Internet Bank, şi ea membră a New Century Holdings, administratorul Broadhurst.

Siminel Andrei a declarat: "Broadhurst va prelua pachetul de la Electroaparataj, care are nevoie de lichidităţi. Banca nu este într-un proces de vânzare, merge rezonabil de bine în condiţiile crizei. Este al doilea an cu profit pentru Libra, fără să înregistreze provizioane semnificative şi fără să vândă din neperformante. Este dovada unei politici de creditare prudente, bazate pe o bună cunoaştere a clientelei".

Propunerea urmează să fie analizată la 31 octombrie de acţionarii Electroaparataj în AGA, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Din 2003, Libra Internet Bank este membră a fondului american de investiţii New Century Holdings (NCH). Acţionarii direcţi ai băncii sunt companii româneşti care, la rândul lor, sunt integral controlate de NCH Broadhurst. Broadhurst Investments Limited are 33,43% din titluri, Romarta - 32,11%, iar Metex Big - 10,49%. În acţionariat se regăsesc firmele BIL Giuleşti Proprietăţi (7,64%), Electroaparataj (6,99%), BIL Investiţii (5,71%), Vel Pitar (2,4%), Şapte Spice (1%), iar alţi acţionari au cumulat 0,18% din titluri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb