Brokerii, îngrijoraţi de viitorul ofertelor publice de vânzare

F. A.
Piaţa de Capital / 27 martie 2011

Asociaţia Brokerilor îşi exprimă îngrijorarea faţă de viitorul ofertelor publice de vânzare. Asociaţia solicită instituţiilor responsabile o rezolvare rapidă şi definitivă a situaţiei pentru a nu fi periclitată nici actuala ofertă OMV Petrom şi nici viitoarele privatizări, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Dincolo de efectele imediate ale Deciziei CNVM 256/17.03.2011 rămân de neînţeles anumite aspecte de legalitate în legătură cu decizia în cauză. Astfel, în măsura în care regula ar fi aceea că numai agenţii pot prelua formulare de subscriere ar fi existat dintotdeauna, reiese că toate ofertele publice derulate până în prezent prin grupuri de distribuţie ar fi fost ilegale; însă aceste oferte publice au fost aprobate de CNVM, ceea ce duce la concluzia că CNVM a nesocotit propriile reglementări.

Pe de altă parte, dacă sensul deciziei ar fi acela că regula în cauză se aplică numai pentru viitor, atunci ar rezulta că decizia modifică Regulamentul CNVM 1/2006 care stabileşte că din grupul de distribuţie pot face parte entităţi autorizate de CSA. Ori agenţii de servicii de investiţii financiare nu pot acţiona decât în numele unui intermediar - SSIF sau instituţie de credit, în schimb brokerii de asigurare, care deşi autorizaţi de CSA, nu ar putea avea agenţi autorizaţi de CNVM.

Prin urmare, pe această ipoteză de lucru reiese că CNVM ar fi modificat prin decizie un regulament, demers din nou contrar legii. Date fiind consecinţele negative majore ale Deciziei 256/17.03.2011, Asociaţia Brokerilor solicită public CNVM revocarea acesteia în regim de urgenţă. Totodată, Asociaţia Brokerilor solicită public instituţiilor abilitate ale Statului Român să ia măsurile care se impun pentru a preîntâmpina apariţia unor situaţii similare de natură să perturbe funcţionarea pieţei de capital.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb