"Brooklyn Investment" va dezvolta proiecte de peste 100 de milioane de euro

Bianca Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 iunie 2008

"Brooklyn Investment" va dezvolta proiecte de peste 100 de milioane de euro

Dezvoltatorul proiectului "Emerald Residence", "Bro­oklyn Investment", va mai realiza încă un ansamblu rezidenţial în Bucureşti, în zona Splaiul Unirii. Cosmin Săndules­cu, directorul de investiţii imobiliare al companiei dezvoltatoare, ne-a declarat că societatea va investi, în perioada următoare, circa 100 de milioane de euro în proiecte imobiliare.

Domnia sa susţine că piaţa rezidenţială bucureşteană nu este nicidecum saturată şi că mai este loc pentru multe alte proiecte noi de locuinţe. Deocamdată, "Brooklyn Invest­ment" o să construiască proiecte rezidenţiale numai în Capitală, dar nu exclude posibilitatea demarării de proiecte şi în marile oraşe din ţară.

Reprezentantul "Brooklyn Investment" estimează că preţurile locuinţelor noi se vor scumpi cu circa 10-20% anual. Această majorare este generată de creşterea materialelor de construcţie, a costurilor cu forţa de muncă, dar şi a preţurilor terenurilor. Cosmin Săndules­cu întrevede, însă, o stagnare a preţurilor apartamentelor vechi din Capitală: "Nu se poate spune că piaţa rezidenţială bucureşteană este blocată. Tranzacţii se mai fac, numai că mulţi cumpărători sunt în aşteptare pentru că vor să vadă ce se întâmplă cu preţurile. Apartamentele vechi au suferit o scumpire artificială la începutul acestui an. Acum au revenit la un nivel mai rezonabil de preţ, de la sfârşitul anului trecut. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu preţurile terenurilor".

Cosmin Săndulescu consideră că nu se mai poate cons­trui în Bucureşti decât pe verticală din cauza preţurilor foarte mari ale terenurilor. Preţul de construcţie a crescut, în ultimii doi ani, de la 500 la 700 de euro/mp.

Zona de nord a Capitalei este saturată, iar infrastructura pe care au fost făcute noile dezvoltări nun a mai suferit îmbunătăţiri şi extinderi de 20 de ani, susţine domnul Săndulescu. În aceste condiţii, dezvoltările imobiliare vor fi extinse în celelalte puncte de interes. După părerea domniei sale, Bucureştiul se va dezvolta, din punct de vedere rezidenţial, şi în zonele de sud şi est, dar mai puţin în vest. Localităţile din această zonă dispun deja de foarte multe proiecte industriale şi logistice.

"Emerald Residence", proiectul rezidenţial realizat de "Brooklyn Investment" pe malul lacului Tei, valorează 65 de milioane de euro. Locuinţele au fost finalizate, iar constructorul mai lucrează la amenajarea grădinilor şi a străzilor. Complexul dispune de săli de squash şi de fitness, de o grădină generoasă, cu loc de joacă pentru copii.

Lucrările de execuţie a complexului rezidenţial au durat un an şi şapte luni. Până în prezent, au fost vândute 90% din apartamentele acestui proiect şi au mai rămas disponibile circa 30 de locuinţe. În plus, mai mult de jumătate din unităţile locative achiziţionate în "Emerald Residence" sunt achitate încă din 2007, ne-a declarat Cosmin Săndulescu.

În ultima lună, "Brooklyn Investment" a semnat opt contracte de vânzare la "Emerald Residences". Domnul Săndulescu ne-a spus că acest număr de tranzacţii este mai mic decât cel realizat în luna mai a anului trecut.

Din totalul tranzacţiilor efectuate, circa 20-25% dintre cumpărători au fost investitori, iar restul persoane fizice. Deşi cele mai căutate apartamente sunt cu două şi trei camere, Cosmin Săndulescu ne-a spus că penthouse-urile au fost primele locuinţe vândute din proiectul "Emerald Residence". Penthouse-urile complexului sunt desfăşurate de la etajul opt până la etajul zece al blocului şi au terase impresionante, cu vedere superbă către tot Bucureştiul. Iar apartamentele de la parter sunt dispuse, de fapt, pe parter şi etajul unu şi au ieşire directă într-o grădină proprie. Locuinţele promovate de "Brooklyn Investment" au suprafeţe cuprinse între 52 şi circa 500 mp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb