BSGP şi-a majorat participaţia la Deutsche Land şi a făcut o ofertă de 12 pence per titlu pentru restul acţiunilor

I.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2009

Black Sea Global Properties (BSGP), controlată de Dinu Patriciu prin intermediul Rompetrol Holding S.A, a anunţat ieri că a preluat un pachet suplimentar de 3,6% din acţiunile fondului Deutsche Land, majorându-şi astfel participaţia pe care o deţine la compania cu active imobiliare până la 32,1 procente, informează un comunicat de presă. BGSP a achiziţionat un pachet de 11.933.362 acţiuni la un preţ de 12 pence pe acţiune, acelaşi preţ cu cel la care Deutsche Land a derulat în luna iunie o plasare de acţiuni în urma căreia BGSP a devenit cel mai mare acţionar cu o participaţie de 29,9 procente. Oferta BGSP reprezintă o primă de 9,1 procente faţă de preţul de 11 pence înregistrat de acţiunile Deutsche Land la închiderea ultimei şedinţe, evaluând societatea Deutsche Land la 421,9 milioane lire sterline, incluzând datoria netă de aproximativ 382 milioane lire sterline.

BGSP deţine în prezent 106.867.809 acţiuni Deutsche Land, echivalentul a aproximativ 32,1 la sută din acţiunile companiei. "Am achiziţionat o participaţie de 29,9 procente din acţiunile Deutsche Land prin participarea la plasarea de acţiuni la un preţ de 12 pence per titlu. În prezent, ne oferim să preluăm şi restul acţiunilor rămase la acelaşi preţ. Oferta noastră furnizează lichiditate la un preţ corect acelor acţionari care doresc să-şi vândă acţiunile pe care le deţin la Deutsche Land", a declarat Dinu Patriciu. Oferta este condiţionată de obţinerea acceptului a cel puţin 50 de procente din drepturile de vot la Deutsche Land.

În luna iulie a acestui an, Black Sea Global Properties (BSGP) a făcut o ofertă revizuită pentru restul acţiunilor pe care nu le deţine încă la o altă companie din sectorul imobiliar, fondul Rutley European Property, companie specializată pe investiţii în spaţiile comerciale din Europa Centrală.

Anterior, în luna februarie 2009, compania Black Sea Global Properties (BSGP) a preluat peste 90 la sută din acţiunile fondului de investiţii Fabian Romania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cum se poate numi astfel fondul, pentru ca gramatical este total incorect. Corect ar fi sau Deutsches Land (singular cuvintul Land este neutru, iar adjektivul se acorda in gen cu substantivul!!) sau Deutsche Länder (plural). Ne facem de ris preluind gresit dintr-o limba straina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb