BUCUREŞTI: ANUL TRECUT, Peste 75% dintre companii au închiriat birouri în centru-nord şi nord

Valentin Busuioc
Companii #Imobiliare / 19 ianuarie 2015

Peste 75% dintre companii au închiriat birouri în centru-nord şi nord

Peste trei sferturi dintre companii au închiriat, anul trecut, birouri în zonele de nord (17%) şi centru-nord (59%) ale Capitalei, potrivit unei analize ESOP, realizată pe baza datelor centralizate de forumul marilor firme de consultanţă imobiliară.

La mare distanţă, la egalitate pe locul al treilea, se află zona ultracentrală şi zona de centru-vest, fiecare cu o pondere de 8% din totalul tranzacţiilor, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat: "Clădirile noi cu suprafeţe foarte mari livrate în 2014 sau aflate în construcţie în zona de nord au atras cei mai multi chiriaşi, proximitatea metroului, a zonei rezidenţiale pentru expaţi, a noului mall şi calitatea superioară a proiectelor au reprezentat principalele motive pentru care au fost alese aceste clădiri. Estimăm că şi în 2015 această zonă se va menţine pe primul loc ca volum total de suprafeţe tranzacţionate".

Printre principalele imobile preferate de chiriaşi în 2014, s-a numărat Sky Tower, cea mai înaltă clădire din ţara noastră, situată în zona Barbu Văcărescu din Centru-Nord, cu 11 contracte încheiate în 2014. Construcţia a atras zece chiriaşi, care au închiriat în total peste 14.000 mp. Alte clădiri au fost Ethos House (cu şase clienţi noi) şi parcurile de afaceri pentru care au optat companiile multinaţionale care au dorit să-şi strângă angajaţii sub acelaşi acoperiş: Globalworth Campus (Telekom, 25.000 mp), North Gate (Renault, 20.000 mp), Bucharest One (Vodafone, 16.000 mp) şi Green Court (Orange, 13.700 mp).

Alexandru Petrescu a mai afirmat: "Estimăm că în 2015 şi în 2016, pe lângă tranzacţiile din zona de nord, vor începe să crească, ca număr şi ca suprafaţe închiriate, şi tranzacţiile din zona de centru-vest, unde s-au anunţat mai multe proiecte care cumulează peste 100.000 mp, cum ar fi: Sema Park, Afi Business Parc, Orhideea Towers".

ESOP este o firmă de consultanţă imobiliară ce lucrează de 11 ani în piaţa birourilor, oferind soluţii atât companiilor medii şi mari care se află în expansiune sau doresc optimizarea costurilor cu chiria, cât şi start-up-urilor autohtone şi reprezentanţelor străine care deschid filiale în România.

Din 2013, ESOP activează în asociere cu CORFAC International - Corporate Facility Advisors, o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale ce activează la nivel local, naţional şi internaţional. Prin apartenenţa ca Membru Principal la FIABCI (Federaţia Imobiliară Internatională) şi prin firmele independente afiliate din pieţe-cheie din înteaga lume, CORFAC International oferă servicii imobiliare cu o acoperire în 61 de locuri din America de Nord şi în peste 65 de alte ţări pe plan mondial. Cifrele arată peste 8.500 de tranzacţii anual, cuprinzând 55 milioane mp şi evaluate la peste 5,2 miliarde dolari.

ESOP Consulting/CORFAC International are o bază de date în care se află 760 de centre de afaceri şi 1.940 de vile, adică peste 2 milioane mp de spaţii de birouri. ESOP a asistat, de-a lungul timpului, companii de talie medie şi mare care au tranzacţionat peste 250.000 mp de spaţii de birouri, printre care: Enel, Ipsos Interactive Services, Konica Minolta, Mega Image, SBS Broadcasting, Lugera & Makler etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb