Bucureştiul trebuie să aibă un centru de conferinţe şi expoziţii

Monica Pleşa
Ziarul BURSA #Cultură / 12 iunie 2006

Aderarea ţării noas-tre la Uniunea Europeană atrage deja clienţi pentru organizarea unor reuniuni. Pentru aceasta, Bucureştiul trebuie să aibă un centru de conferinţe şi expoziţii care să genereze un flux de evenimente, a declarat Paul Mărăşoiu, preşedinte Romanian Convention Bureau (Asociaţia Naţională a Organizatorilor Profesionişti de Conferinţe şi Expoziţii).

Romanian Convention Bureau, în noua sa formulă de coordonare a demarat, ca o primă iniţiativă, pregătirile de organizare a unor saloane comerciale specializate în turismul de reuniuni şi afaceri, sub logo-ul "Meeting Romania", similare manifestărilor de profil din alte ţări, subliniind oferta locală şi stimulînd segmentul de "incoming" pe sectorul turismului de afaceri şi motivaţional. RCB a prezentat iniţiativa sa şi Autorităţii Naţionale pentru Turism, ca demers firesc de introducere în programele de promovare internaţională a ofertei MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions) a ţării noastre. "Precizăm că am iniţiat deja, în acest sens, negocieri cu Romexpo Bucureşti şi cu International Trade Center Braşov" a menţionat domnul Mărăşoiu.

RCB se concentrează în momentul de faţă pe generarea unui interes pentru investiţii în centre de conferinţe şi expoziţii şi alte facilităţi pentru organizarea de reuniuni, în oraşe precum: Sibiu, Tîrgu Mureş, Iaşi şi Bucureşti. Nevoia unui "Convention & Exhibition Center" cu o capacitate de plen de circa 7 - 9000 de locuri, circa 20 - 25 săli de reuniuni de capacităţi între 300 şi 500 de locuri şi spaţii expoziţionale adiacente, la nivelul de concept, logistică şi tehnologie al mileniului III, devine tot mai acută pentru Bucureşti.

Participarea RCB şi a membrilor săi, în standul naţional al României finanţat de ANT, la cel mai mare Tîrg Internaţional de Turism de Reuniuni, IMEX Frankfurt 2006, a avut rezultate. Pentru RCB, perspectivele colaborărilor iniţiate cu acest prilej vor duce la stabilirea unor criterii de eligibilitate pentru expozanţii la IMEX, Confex, EIBTM şi alte tîrguri de turism de reuniuni, precum şi editarea, în colaborare cu ANT, a unor materiale de prezentare a României ca destinaţie de reuniuni.

De asemenea, vor fi concretizate colaborările iniţiate de RCB în cadrul IMEX, în relaţie cu Bedouk (cel mai renumit catalog de destinaţii MICE din lume) şi cu The Planner Belgia - o importantă firmă de marketing şi consultanţă în domeniul MICE, care va asista RCB şi membrii săi în abordarea pieţei belgiene de eveniment care reuneşte importanţi iniţiatori de evenimente - organisme internaţionale şi europene, corporaţii şi asociaţii de afaceri.

RCB, ca unic membru din ţara noastră în cadrul International Congress & Convention Association va participa la congresul anual al ICCA, la sfîrşitul anului, în Rhodos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb