Bugetele serviciilor de informaţii vor fi tăiate din nou

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 27 august 2009

Bugetele serviciilor de informaţii vor fi tăiate pentru a doua oară, potrivit proiectului de rectificare al Guvernului obţinut de NewsIn, cele mai afectate fiind SRI,care va pierde 23,86 milioane de lei, şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,care va avea un buget mai mic cu 24,95 milioane de lei.

Astfel, veniturile Serviciului Român de Informaţii vor fi reduse cu 23.869.000 de lei, sumă care va fi tăiată de la cheltuieli de personal. De asemenea, s-a făcut şi o reorganizare a celorlalte capitole bugetare, astfel încât la "Cheltuieli de capital" s-au redus 12,14 milioane de lei, bani care au fost redistribuiţi către alte capitole bugetare: "bunuri şi Servicii" cu un plus de 10,02 milioane de lei, "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice" cu 2,1 milioane, "Rambursări de Credite" cu 19.000 de lei şi "Dobânzi" cu 1000 de lei.

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a fost tăiat cu 24.957.000 de lei.

Singurul capitol care a primit bani în plus este "Cheltuieli de capital", căreia i-a fost su­plimentat bugetul cu 4 milioane de lei.

Mai puţin afectat de rectificarea bugetară sunt Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul de Protecţie şi Pază. Veniturile SIE au scăzut cu 3,94 milioane de lei, bani care au fost reduşi de la "Cheltuieli de personal". SPP a pierdut 3,39 de milioane de lei tot de la "Cheltuieli de personal" şi 4 milioane de lei de la "Cheltuieli de capital". Singurele capitole care au primit bani în plus sunt "Asistenţă socială" cu 3,5 milioane de lei şi "Bunuri şi servicii" cu 0,5 milioane.

STS a amânat în luna mai plata drepturilor de echipare şi cele reprezentând costul transportului personalului militar la plecarea în concediul de odihnă, pentru lunile mai şi iunie, după ce bugetul Serviciului a fost diminuat cu peste 53 de milioane de lei, în urma rectificării bugetare din aprilie. Biroul de presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a comunicat, la solicitarea NewsIn, că bugetul instituţiei, stabilit pentru 2009 la 331.520.000 de lei, a fost diminuat cu 16,09%, mai exact cu suma de 53,35 de milioane de lei. Potrivit STS, la capitolul "Cheltuieli de personal", bugetul a fost redus cu suma de 3,4 milioane de lei. Astfel, pentru a se încadra în noul buget, STS a diminuat prevederile bugetare aprobate pentru plata valorii financiare a drepturilor de echipare ale lucrătorilor Serviciului. Totodată, în vederea încadrării în prevederile aprobate pentru trimestrul al II-lea, au fost amânate la plată drepturile de echipare şi cele reprezentând costul transportului personalului militar la plecarea în concediul de odihnă, pentru lunile mai şi iunie din 2009, se arată în răspunsul remis NewsIn. STS a mai informat, atunci, că cea mai mare reducere a bugetului a suferit-o capitolul "Active nefinanciare", care a pierdut 40,6 milioane de lei. Din acest motiv, STS a fost nevoit să amâne o serie de proiecte şi să le reprioritizate pe cele care vor fi finanţate din bugetul rectificat pe anul 2009, precizează Biroul de Presă al Serviciului.

Rectificarea bugetară a redus, în aprilie, şi bugetele celorlalte servicii secrete. Astfel, bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) a fost diminuat cu 8,91 milioane de lei, rectificarea bugetară vizând toate naturile de cheltuieli, implicit şi cele de personal care au fost reduse cu 3,5 milioane de lei, a comunicat SIE.

Prima rectificare bugetară a diminuat şi bugetul alocat anul acesta pentru construirea noului sediu al Serviciului de Protecţie şi Pază cu 70%, a precizat, pentru NewsIn, Biroul de presă al SPP. De asemenea, cheltuielile pentru tehnică de calcul, muniţie, benzină, mobilă şi altele necesare SPP vor fi reduse cu 60%, în urma rectificării.

Ca urmare a rectificării din aprilie, bugetul Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2009 a fost diminuat cu 53.056.000 lei, a declarat, pe 14 mai, şeful Biroului de Presă al SRI, Sorin Sava, care a precizat că vor fi reduse cheltuielile de personal. Potrivit lui Sava, finanţarea pentru multe sectoare de activitate ale SRI va fi redusă, printre acestea figurând şi cheltuielile de personal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb