Bursa pariurilor

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 15 iunie 2018

Cornel Codiţă

Cei interesaţi de pariuri pe meciurile de fotbal sunt bineveniţi să citească editorialul de astăzi, dar trebuie să ştie că pariurile noastre se referă la politică. Nu s-a stabilit încă ştiinţific dacă gradul de incertitudine şi risc la pariuri este mai mare la noi, la politică, decît la ei, la fotbal, dar pot să vă asigur că este tot atît de palpitant! Într-o lume în care sportul în general şi fotbalul în special a fost transformat de mult într-un cazinou global, într-o lume în care economia, mai ales segmentul ei financiar-bancar, este de mai bine de cinci decenii un cazinou global, nu avea cum să treacă prea multă vreme pînă cînd şi politica să fie încredinţată mecanismelor, trucurilor şi sclipiciului specific cazinoului global. N-aţi văzut? Meciul Trump-Kim! Are loc, nu are loc? 1x2! Semnează, nu semnează documentul? 1x2! Ba, aici, în politică, şi rezultatul final poate fi incert, deci pus la pariuri. Cine a cîştigat meciul: Trump sau Kim? 1x2! Şi acesta este doar un exemplu, aşa, la îndemînă, oarecare. Cea mai mare parte, dacă nu întreaga politică internaţională, este astăzi jucată la ruleta cazinoului global. Dar despre asta, vă promit, voi reveni. Acum, să vedem cum stăm cu politica internă, la noi acasă, şi ce cote mai sunt la pariurile curente.

Brusc şi dintr-o dată, Preşedintele Iohannis şi-a adus aminte că are în parohia proprie posturi din conducerea instituţiilor de siguranţă şi securitate naţională, pentru care poate şi trebuie să facă propuneri, cum este spre exemplu şi cel de la SIE. În doi ani nu s-a putut hotărî pe cine să numească. Ieri, a reuşit! Evident, un om de la PSD, cel mai bine plasat în linia de aşteptare, domnul Gabriel Vlase. Ce i-a venit Preşedintelui? Cumpără indulgenţe de la PSD? 1x2! Are vreo legătură ieşirea Preşedintelui din amnezia prelungită privind numirea şefului SIE, cu sula în coastă pe care i-a pus-o Curtea Constituţională privind încetarea mandatului Kovesi la DNA? 1x2! Ce credeţi că a făcut Preşedintele Iohannis în timpul în care nouă ne-a spus că se dedică unui dificil şi plin de capcane proces hermeneutic menit să-i clarifice decizia Curţii Constituţionale: a citit decizia CC şi pe faţă şi pe dos şi pe dungă, sau a negociat cu PSD soluţia de compromis "util şi frumos" pentru viitorul doamnei Kovesi? 1x2! Va fi decretul care o eliberează pe Kovesi de povara DNA-ului însoţit de cel care o va plasa pe următoarea orbită înaltă? 1x2! Au toate acestea vreo legătură cu amînarea repetată a pronunţării Curţii Supreme în dosarul Dragnea? 1x2! Ce pronostic aveţi acum, după ce aţi pus cap la cap toate acestea, pentru hotărîrea din dosarul Dragnea? 1x2!

Un alt "conglomerat" de evenimente, numai bune de pus la bursa pariurilor, este cel derulat pe terenul Ghiţă, SRI, DNA, Preşedinte. Ghiţă tocmai a fost achitat într-unul dintre dosarele "construite" de iluştrii corifei ai DNA-ului far, model, avangardă de la Ploieşti. Se redeschide meciul SRI-DNA? 1x2! Sau este vorba doar despre meciul Helvig (Preşedinte Iohannis)-Coldea? 1x2! Cine a marcat prin noua achitare a lui Ghiţă: SRI, DNA sau Coldea? 1x2! O să spuneţi că DNA nu putea marca pentru că tocmai a tras-o în bară! Da, dar de unde ştiţi dumneavoastră că nu a vrut cu totdinadinsul să tragă acolo, în bară, sau pe afară! Nu vi se pare că aşa are mai mult de cîştigat? Are, dacă a vrut să facă un serviciu cuiva interesat să nu iasă pe a lui Coldea!!! Sigur, o altă perspectivă asupra partidei este cît se poate de credibilă. Serialul dezvăluirilor pregătite de Ghiţă, înainte de obţinerea "miraculoasă" a unui spaţiu de protecţie, fizic şi juridic, pe teritoriul unei alte ţări, poate însemna că meciul Ghiţă-DNA (Kovesi) a revenit la scor celui dintîi. Cineva ştie că acele relatări împleticite şi cele cîteva fotografii şi note de plată sunt doar "vîrful icebergului", că Ghiţă are tolba plină şi că "EI" nu pot pune mîna pe tolba unde îşi ţine la păstrare "scrisorile pierdute" de prietenii săi din SRI, DNA şi din alte cîteva instituţii de forţă ale statului numit Româ­nia? Ei, ce ziceţi? 1x2!

Poate mai puţin interesante la această oră, totuşi pariurile pe longevitatea guvernului Dăncilă ar putea aduce cîştiguri bunicele? Ce ziceţi, se remaniază, acum, după numirea noului titular de la SRI? 1x2! Dar în următoarele două luni? 1x2! Ce cotă daţi la pariul pe demersul de suspendare a Preşedintelui? Îi mai arde cuiva în PSD de suspendarea lui Iohannis cînd alternativa ar fi să îl propulseze la Cotroceni pe "Moliceanu"? 1x2! Sau, despre presupusul şi mult discutatul referendum al Preşedintelui, ce părere aveţi? Se face vreodată, adică pînă la sfîrşitul actualui mandat? 1x2! În sfîrşit, dacă nu v-aţi pierdut toţi banii pînă acum mai puteţi paria şi pe şansele lui Ponta de a inventa un partid parlamentar cu care să preia pe uşa din dos PSD-ul, ori pe şansele PNL-ului de a deveni vreodată opoziţie, ori pe urcarea lui Firea pe orbita candidaturii prezidenţiale etc.

Mă rog, dacă toate astea vă lasă indiferenţi, puteţi paria pe Rusia-Arabia Saudită, dacă între timp nu s-au închis sloturile la casele de pariuri.

Viaţa este un joc, nu-i aşa?!!!

Opinia Cititorului ( 9 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Viaţa este un joc, nu-i aşa?!!!

    Intersanta, lumea pariurilor si pariorilor. Dar, lumea atotcuprinzatoare a minciunilor creata de si utilizata non-stop de pesedei pentru demonizarea adversarilor este absolut fascinanta in oribilitatea ei.

    In abordarea pesedeilor nu numai Iohannis este un paria al societatii, ci si Kovesi are pacate grele, devoalate lui Tudorel de catre cine altul decit Statul paralel.

    Pacatoasa Kovesi, ce pacatoasa, de-a dreptul vrajitoare!, s-a facut vinovata de numeroase pacate capitale: a provocat si a... 

    PSD suntem noi

    "Am vorbit cu domnul Mocioalcă şi mi-a dat o veste foarte bună: a zis că nu putem să ne formăm un grup din punctul lor de vedere acum pentru că nu avem 10 deputaţi care au candidat pe aceeaşi listă. Deocamdată suntem şapte, probabil în zilele următoare o să fim 10 şi, citându-l pe domnul Mocioalcă, depun cerere şi nu au motiv să ne respingă. Aştept mai mulţi, dar trei sigur vin, ştiu sigur. Dacă pleacă băsiştii la Dragnea, or să vină nişte PSD-işti la noi. Practic, noi... 

    Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, la ieşirea de la Parlament, că intenţionează să depună un amendament pentru ca Pilonul I de pensii să fie şi el opţional, în condiţiile în care Pilonul II ar deveni, la rândul său, opţional, iar referitor la migraţia politică, el a afirmat că îi aşteaptă pe foştii săi colegi din PSD în Pro România, acesta fiind "noul PSD".

    "Vrei să-ţi pui banii de pensii să ţi-i administreze Olguţa şi Dragnea? Îi pui la Pilonul I. Vrei să ţi-i administreze... 

    Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a anunţat miercuri că deputaţii din formaţiunea sa politică vor vota împotriva proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran.

    Ponta califică proiectul drept baza legală pentru un furt de proporții. "Azi, Camera Deputaţilor va vota un proiect de lege prin care se va comite cel mai mare furt din averea statului român din istorie - peste 10 miliarde de euro. Prin înfiinţarea Fondului Suveran (o idee impusă lui Liviu Dragnea de... 

    a arătat că Pro România a reuşit să adune numărul de parlamentari pentru a avea un grup în Parlament.

    'Am vrut să avem numărul necesar pentru grup şi avem numărul necesar, 11. În al doilea rând, mi-aş dori cel mai mult ca cei din PSD să rămână în PSD şi de acolo să facă o mişcare, că altfel degeaba vin la mine încă patru, cinci, şapte, nouă, că nu putem să aducem acel guvern competent de care avem nevoie până la anul. Mi-aş dori să aibă curajul necesar ca în cadrul PSD să spună ceea ce... 

    Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a transmis un mesaj-fulger, de la Antena 3, pentru Victor Ponta.

    ”Victor Ponta nu are voie să acționeze împotriva PSD. PSD este partidul care i-a dat încrederea și l-a numit în funcția de ministru. Alături de PSD, a schimbat lucrurile în bine în România. Cu PSD, nu are voie să lupte, pentru că luptă împotriva țării. Cum să te aliezi cu PNL împotriva PSD? Eu nu cred și nu pot să cred că Victor Ponta va lupta... 

    Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a anunțat ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii.

    Întrebat de Radu Tudor ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a răspuns: ”Nu se oprește, nu se suspendă, nu se naționalizează, dar se va găsi o variantă să fim și mai competitivi. Vom avea discuții transparente cu toți competititorii”.  

    Eugen Teodorovici a avertizat să se oprească afirmațiile... 

    la bursa pariurilor este de departe decizia Curtii in dosarul Bombonica.

    “Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, în Dosarul Bombonica, deoarece el este cel care ar fi determinat-o pe directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să le angajeze în mod fals, și să le plătească șase ani, pe două persoane care lucrau în realitate pentru organizația locală a PSD.

    Liviu Dragnea a fost... 

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb