Bursele BRICS au lansat tranzacţii futures încrucişate

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2012

Bursele din cele mai mari economii emergente au început, vineri, să tranzacţioneze încrucişat contracte futures pe indicii de referinţă din statele BRICS, în condiţiile în care averile investitorilor din regiune cresc, alimentând cererea de produse investiţionale noi.

Cei cinci membri ai Alianţei Burselor BRICS derulează tranzacţii futures încrucişate pe indicele Bovespa al Bursei din Brazilia, Micex al celei din Rusia, BSE Sensitive al pieţei din India, Hang Seng al celei din Hong Kong, Hang Seng China Enterprises şi JSE Top40 al Bursei din Africa de Sud. Amintim că grupul BRICS reuneşte Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Traderii pot cumpăra şi vinde pe mai multe pieţe simultan contracte futures având ca suport acelaşi indice, ceea ce va spori lichiditatea, potrivit Bursei din Mumbai, BSE Ltd.

În opinia analiştilor, produsele ar putea prezenta interes, dat fiind că în regiune sunt tot mai mulţi investitori individuali bogaţi care vor acces pe pieţele străine.

Conform Fondului Monetar Internaţional, PIB-ul per capita de pe pieţele emergente a crescut cu 104% în ultimul deceniu, la aproximativ 6.980 dolari.

Activele financiare din ţările în curs de dezvoltare s-ar putea tripla până în 2020, urmând să ajungă la 141.000 miliarde dolari, adică la 36% din totalul mondial, de la 21% în 2010, potrivit unui raport realizat la finele lui 2011 de McKinsey Global Institute. Documentul notează că o medie de 16% din activele investitorilor din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud reprezintă acţiuni, comparativ 42% în SUA şi 29% în Europa Occidentală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb