BURSELE LUMII Bursele europene, la niveluri record

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 16 august 2021

Bursele europene, la niveluri record

Pieţele din Europa au crescut vineri, până la noi niveluri record, în baza raportărilor solide ale companiilor din regiune.

Deutsche Börse

- Acţiunile producătorului german de articole sportive Adidas AG s-au apreciat cu 2,3%, la 319,30 euro. Adidas a anunţat, joi, că vinde marca americană Reebok companiei Authentic Brands Group pentru 2,1 miliarde de dolari.

- Titlurile grupului de utilităţi RWE AG au câştigat 1,1%, ajungând la 31,36 euro. RWE a raportat un profit peste aşteptări pentru prima jumătate a acestui an.

- Acţiunile Zooplus AG, distribuitor online de alimente şi consumabile pentru animale de companie, au urcat cu 41,1%, la 392,60 euro, după ce acesta a acceptat o ofertă de preluare de circa 3 miliarde de euro de la firma americană de private-equity Hellman & Friedman.

- Indicele DAX a crescut cu 0,3%, la 15.977,44 puncte.

Euronext Amsterdam

- Titlurile grupului olandez de asigurări Aegon NV au urcat cu 1,1%, la 4,24 euro. Comisia Europeană a anunţat, vineri, că a aprobat preluarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv de pe piaţa din România, ale companiei Aegon de către grupul austriac Vienna Insurance. Joi, Aegon a raportat rezultate financiare peste aşteptări pentru trimestrul al doilea din anul curent.

- Indicele AEX s-a depreciat cu 0,05%, la 774,83 puncte.

New York Stock Exchange

Indicii Dow Jones şi S&P 500 au atins niveluri record vineri, însă pieţele americane au urmat un curs indecis pe fondul publicării datelor care arată un declin substanţial al încrederii consumatorilor din SUA, în luna august.

- Titlurile The Walt Disney Co. au urcat cu 1%, la 181,08 dolari. În al treilea trimestru fiscal al anului curent, Disney+ a atras peste 12 milioane de clienţi noi, serviciul de streaming al companiei având acum 116 milioane de abonaţi.

- Acţiunile Salesforce.com Inc., companie de software, au înregistrat un avans de 1,3%, la 251,56 dolari, în baza rezultatelor financiare solide raportate.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, la 35.515,38 puncte, S&P 500 - cu 0,2%, la 4.468.

Nasdaq

- Acţiunile grupului de media Discovery Inc. au coborât cu 1,7%, la 28,42 dolari. Compania intenţionează să iniţieze acţiuni în justiţie împotriva Guvernului polonez pentru o posibilă încălcare a unui tratat bilateral de investiţii cu SUA, o decizie care va escalada o dispută care are drept miză activele Discovery din Polonia, potrivit Bloomberg.

- Titlurile constructorului de automobile electrice Tesla Inc. au pierdut 0,7%, la 717,17 dolari. Tesla speră că uzina sa de la Gruenheide, în apropiere de Berlin, va începe să producă primele automobile încă din luna octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat, vineri, fondatorul şi directorul general al companiei, Elon Musk.

- Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,05%, la 14.822,90 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au fluctuat vineri, în aşteptarea unor date privind dinamica economiei regiunii.

- Titlurile JFE Holdings Inc. s-au apreciat cu 9,3%, la 1.654 yeni, după ce producătorul nipon de oţel şi-a majorat de aproape două ori estimările pentru profitul său anual.

- Acţiunile Recruit Holdings Co. au consemnat un plus de 10%, la 6.350 yeni. Compania de recrutare şi-a modificat în sens pozitiv estimările de profit anual, care sunt mai mari decât cele ale analiştilor.

- Titlurile companiei aeriene ANA Holdings Inc. au coborât cu 1,7%, la 2.576 yeni, cele ale Japan Airlines Co. - cu 1,6%, la 2.253 yeni, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri de Covid.

- Indicele Nikkei 225 a scăzut cu 0,1%, la 27.977,15 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile companiei petroliere australiene Woodside Petroleum Ltd. s-au apreciat cu 0,8%, la 22,19 dolari australieni, cele ale Oil Search Ltd. - cu 1,3%, la 3,98 dolari australieni, deşi, joi, preţurile petrolului au scăzut după avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra redresării cererii de ţiţei la nivel global.

- Acţiunile companiei miniere australiene Fortescue Metals Group Ltd. au pierdut 1%, ajungând la 22,30 dolari australieni, ca urmare a declinului cotaţiilor minereului de fier.

- Indicele S&P/ASX 200 a urcat cu 0,5%, la 7.628,90 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb