BVB Banca Transilvania, în topul lichidităţii după afişarea rezultatelor

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 octombrie 2010

Banca Transilvania, în topul lichidităţii după afişarea rezultatelor

"Banca Transilvania" a înregis­trat ieri un avans de 3,73%, acţiunile sale fiind de departe cele mai tranzacţionate de pe piaţă, pe fondului unui rulaj de 5,14 milioane de lei.

Banca a înregistrat un profit net de 69,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, mai mult cu 44% faţă de acelaşi interval al anului trecut şi peste aşteptările analiştilor.

În primele nouă luni, veniturile operaţionale ale băncii au fost în valoare de 1,104 miliarde de lei, în creştere cu 17% comparativ cu perioada similară din 2009.

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri pe "verde", consemnând aprecieri de până la 1%.

Singurele care au avut de pierdut au fost cele cinci societăţi de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care a scăzut nesemnificativ cu 0,01%, situându-se în jurul pragul de 24.336 de puncte.

Restul indicilor au crescut în medie cu 0,64%, indicele general al pieţei, BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, înregistrând o apreciere de 1,10%, până la 5.300 de puncte. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a urcat cu 0,37%, până la 758 de punc­te, în timp de indicele compozit, BET-C, a ajuns la 3.099 de puncte, cu 0,64% mai mult ca miercuri.

Lichiditatea s-a dublat, tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate şi structurate cifrându-se la 25,21 milioane de lei, din care 7,8 milioane de lei au reprezentant tranzacţiile cu obligaţiuni, fiind transferate 763 de titluri de stat cu scadenţa octombrie 2012 şi iulie 2012.

Cele mai mari aprecieri de ieri au fost înregistrate de acţiunile "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) şi "Bermas" Suceava (simbol BRM), ambele urcând cu peste 4,2%. La polul opus, perdanţii şedinţei de joi au fost "Electroaparataj" Bucureşti (simbol ELJ) şi "Sinteza" Oradea (simbol STZ), care au înregistrat corecţii de 9,84%, respectic 7,41%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb