BVB Bursa stagnează, pe fondul unor rulaje reduse

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2021

Bursa stagnează, pe fondul unor rulaje reduse

Acţiunile One United Properties se află cu 3% sub preţul din ofertă, după prima săptămână la BVB

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse în sesiunea de tranzacţionare de vineri, într-o zi cu scăderi în pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, a urcat cu 0,01%, la 12.026,8 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a stagnat, la 2.324,78 puncte. Valoarea tranzacţiilor a fost de numai ridicat la 34,4 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de circa 80 milioane de lei, aproximativ 4,4 milioane de lei provenind din schimburile cu certificate.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Variaţiile au fost cuprinse între -0,08% pentru BET-FI şi 0,06% în cazul indicelui BET-XT. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,99 milioane euro, cea mai mică lichiditate din această săptămână (n.r. săptămâna trecută). Din indicele BET, acţiunile a două societăţi s-au apreciat cu peste 1%: BRD-Groupe Societe Generale (BRD) şi Teraplast (TRP), ambele înregistrând creşteri de 1,24%. La polul opus, titlurile Romgaz (SNG) au înregistrat cea mai mare scădere din indice, de 1,26%".

În piaţa "regular", acţiunile Banca Tranilvania (TLV) au cumulat schimburi de 5,03 milioane de lei, titlurile instituţiei de credit din Cluj încheind ziua în scădere cu 0,36%, la preţul de 2,79 lei.

Acţiunile Romgaz au coborât până la preţul de 31,3 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 3,39 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topului rulajului, cu schimburi de 2,76 milioane lei, s-au clasat titlurile SIF Muntenia (SIF4), acţiunile societăţii de investiţii financiare încheind ziua la preţul de 1,36 lei, în depreciere cu 1,09%.

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,69%, până la 0,439 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 1,89 milioane de lei.

La finele primei săptămâni la BVB, acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) au închis la un preţ de 1,94 lei, pe fondul unui rulaj de 1,53 milioane de lei. Titlurile ONE se află cu 3% sub preţul din ofertă, de 2 lei. În piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie. În piaţa AeRO, acţiunile Safetech Innovations (SAFE) au cumulat un rulaj de 1,4 milioane de lei, titlurile companiei de securitate cibernetică având un avans de 0,5%, până la 80,2 lei.

Indicele compozit BETPlus a crescut cu 0,01%, la 1.797,82 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a coborât cu 0,07%, până la 791,22 puncte.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Socep" (SOCP): +14,71%

2. "Mecanică Fină" (MECE): +13,64%

3. "Aerostar" (ARS): +3,57%

4. "Ves Sighişoara" (VESY): +3,33%

5. "Electroargeş" (ELGS): +2,37%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DAFR): -6,25%

2. "Bermas" (BRM): -3,39%

3. "Promateris" (PPL): -2,00%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,32%

5. "Romgaz" (SNG): -1,26%

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ONE este de un real succes. Un IPO marca broker cluj incununat de lauri. Scadere masiva de la cotare. Brokerul securisto/sri-ist se pricepe de minune la plasamente private, la IPO mai slabutz...manipularea mai pe loss asa ca nu o mai face. Zic securisto/sri-ist pt ca se stie legatura Lionachescu (securist veteran, colaborator sri-ist prin valente), Capital Partners, Capitanu (scolit de mentorul sau Lionachescu), ONE si evident IPO prin broker cluj ca doar exista un numitor comun - niste interese sri-iste. Dar se pare ca IPO asta ii va face sa se cam stearga pe bot de altele noi (acum fondurile de pensii si alti institutionali nu vor fi chiar asa idioti sa mai plaseze ceva prin broker cluj) iar daca se lasa pe seama retailerilor de romanica....nu pot face nici macar un gram de IPO.

    Brokerul cluj trebuie sa faca ce fac ei mai bine...plasamente private si manareala pe actiuni zicandu-si market maker (manipulare grosolana gen M si TRP, dar nu numai...)...si evident niste spalare de bani. 

    1. La M si TRP se pocnesc cu splarea de bani ? Eu nu stiu ce bani murdari au pe unde-i mai spala ca am impresia ca au culoarea maro din cauza locului unde au fost ascunsi. :)))

      Vine ziua sa-si spele chilotii in public ca in cazul celui de la arad....secu nu doarme si nu iarta !!! 

    SE STAGNEAZA!!!!!

    Pai cata "CRESTERE"? 

    Avem PE pe S&P 500 de 45,89 la 1 IULIE 2021!!! - ASTRONOMIC!!! 

    NU ESTE BULA!!! 

    NU NU NU NU!!! Dormiti inistiti!!! 

    La un asa PE sa nu mire pe nimeni o corectie! 

    Semnat comenturi "cretine" 

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb