BVB Creşteri uşoare la BVB

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 martie 2010

Creşteri uşoare la BVB

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, fiind contaminate de optimismul prezent pe marile burse europene, sectorul SIF fiind singurul care a încheiat în scădere.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 0,72%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.541 de puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat o corecţie de 0,17%, până la 29.453 puncte. În schimb, indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 1,05%, până la 3.204 de puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la 31,46 milioane de lei, fiind în creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate marţi. Acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti (simbol BIO) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 3,69 milioane lei, în total fiind trans-ferate 16,66 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 0,222 lei/acţiune.

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) s-au apreciat şi ele la 0,389 lei/titlu, în urma unor transferuri de 2,42 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Dafora" Mediaş (simbol DAFR) au însumat 2,15 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV), care au marcat un salt de 1,79%, până la 2,28 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Siretul Paşcani" (simbol SRT) a înregistrat cea mai mare apreciere, de 14,96%, ajungând la 0,0392 lei, continuând creşterile ameţitoare din ultima perioadă, în timp ce acţiunile "Uztel" Ploieşti (simbol UZT) şi "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) au consemnat cele mai mari corecţii, depreciindu-se cu 5,56%, respectiv 4,40.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb