BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Creştere a valorii totale a tranzacţiilor, spre deosebire de şedinţele anterioare"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2016

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Creştere a valorii totale a tranzacţiilor, spre deosebire de şedinţele anterioare"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 28,22 milioane de lei (6,3 milioane euro), mai mare decât miercuri (5,4 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "După evoluţia nehotărâtă de ieri (miercuri, n.r.), indicele BET reia astăzi (joi, n.r.) creşterea, înregistrând totodată un nou maxim local. Acest avânt a fost susţinut de majoritatea blue chip-urilor din compoziţie, însă o contribuţie mai mare a fost adusă de aprecierea cu 2,11% a acţiunilor Electrica, urmată de Romgaz şi Transgaz cu 0,88%, respectiv 0,70%. Spre deosebire de şedinţele anterioare s-a constatat astăzi (n.r. ieri) o creştere a valorii totale a tranzacţiilor. Schimburile cu acţiuni Banca Transilvania continuă să rămână la un nivel constant, însă cel mai ridicat rulaj, aproape jumătate din valoarea schimburilor pe piaţa principală, a fost consemnat la Romgaz".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,06 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat, preţul de închidere fiind de 23,05 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,42%, la 2,395 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,88 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,88 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,783 lei/unitate, în apreciere cu 0,38%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. Cotaţia EL a crescut, ultimul preţ fiind de 13,56 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 1,35 milioane lei, a fost realizată cu titluri EL, la preţul unitar de 13,5 lei, în urcare cu 1,66%.

De asemenea, a mai fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri SNG, în valoare de 1,14 milioane de lei, în creştere cu 0,44%, la preţul de 22,95 lei/acţiune.

Tot ieri, a fost înregistrată o tranzacţie "deal" cu titluri "Albalact" (ALBZ), în valoare de 0,95 milioane de lei, în scădere cu 0,38%, la preţul de 0,52 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,47%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,43%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,57%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,48%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,47%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb