BVB Marcel Murgoci, "Estinvest Focşani": "Evoluţia ascendentă a indicilor, fără legătură cu pieţele externe"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 aprilie 2017

Marcel Murgoci, "Estinvest Focşani": "Evoluţia ascendentă a indicilor, fără legătură cu pieţele externe"

Piaţa a fost dominată de tranzacţiile de tip "deal"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de patru transferuri de tip "deal".

Două dintre acestea, în valoare de 9,97 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), la preţul unitar de 2,715 lei, cotaţia emitentului crescând cu 2,07%.

Au mai fost încheiate două transferuri "deal" cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), însumând 2,43 milioane de lei, la preţul 0,905 lei/acţiune, în apreciere cu 1,92%

Toţi indicii BVB au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 36,61 milioane de lei (8,48 milioane euro), mai mic decât vineri (10,5 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest Focşani", ne-a declarat: "Rulajul pieţei s-a ridicat la aproximativ opt milioane şi jumătate de euro, un volum destul de bun comparativ cu zilele anterioare, la care au contribuit cele două tranzacţii cu titluri "Banca Transilvania" (TLV) şi "Fondul Proprietatea" (FP). Volumul tranzacţiilor de pe piaţa < deal > s-a situat undeva la un sfert din totalul tranzacţionat. Indicele BET a avut o creştere de aproximativ 1%, BET-FI de 0,36% în timp ce indicele BET-XT s-a apreciat 0,8%. Evoluţia ascendentă a indicilor burseri a avut loc pe un volum semnificativ, fără legătură cu pieţele externe, care au avut evoluţii în cădere".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,92 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri FP a fost de 0,905 lei/unitate, în apreciere cu 1,91% faţă de şedinţa precedentă.

Acţiunile TLV au crescut cu 2,26%, la 2,72 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,87 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 2,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,5 lei/unitate, în staganre.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Nuclearelectrica" (SNN), cu un rulaj de 1,73 milioane de lei. Cotaţia SNN s-a apreciat cu 4,33%, la preţul de 6,99 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans tot de 1,07%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,66%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Armătura" (ARM): +9,27%

2. "Oil Terminal" (OIL): +4,33%

3. "Nuclearelectrica" (SNN): +4,33%

4. "Petrolexportimport" (PEI): +4,00%

5. "Electromagnetica" (ELMA): +3,69%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Energopetrol" (ENP): -14,08%

2. "UAMT" (UAM): -9,32%

3. "Turbomecanica" (TBM): -6,54%

4. "Electroaparataj" (ELJ): -3,89%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,91%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb