BVB Piaţa a revenit pe verde, însă investitorii rămân prudenţi

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 octombrie 2010

Piaţa a revenit pe verde, însă investitorii rămân prudenţi

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri pe "verde", fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe, cel mai mult apreciindu-se indicele compozit al pieţei, BET-C, care a înregistrat un avans de 2,12%, până la 3.102 de puncte.

Sectorul SIF a câştigat cel mai puţin, consemnând creşteri de până la 0,89% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 24.021 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 2,27%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.336 puncte, în timp ce indicele BET-NG, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor energetice, a câştigat 1,57%, până la 766 puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a depăşit 23 de milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate mier­curi, semn că investitorii rămân în continuare prudenţi. De asemenea, pe piaţa obligaţiunilor s-au transferat două pachete cu titluri de stat cu scadenţa martie 2012 şi octombrie 2011, în valoare de 4,6 milioane lei, respectiv 0,8 milioane de lei.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 2,69 milioane lei, în total fiind transferate 1,8 de milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,51 lei/acţiune.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (simbol BRD) s-au apreciat şi ele cu 2,50%, la 12,3 lei/titlu, în urma unor transferuri de 1,86 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au însumat 1,45 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "OMV Petrom" (simbol SNP), care au marcat o creştere de 2,41%, până la 0,34 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de aproape 1,82 milioane de lei.

De asemenea, un pachet consis­tent de acţiuni proprii ale Bursei de Valori Bucureşti (simbol BVB) a fost tranzacţionat ieri, valoarea ridicându-se la 1,44 milioane de lei. În total, au fost schimbate 37.878 de acţiuni, la preţuri cuprinse între 37,7 lei/unitate şi 38,6 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb