BVB Şedinţă liniştită la Bursă, la final de săptămînă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 ianuarie 2006

Finalul săptămînii a fost unul liniştit la Bursă, cu o lichiditate modestă, pe fondul unei apatii generale în piaţă. Preţul acţiunilor listate a scăzut în medie cu 0,33% în sesiunea de vineri, în timp ce acţiunile societăţilor de investiţii financiare au înregistrat o apreciere medie de 0,31%.

Acţiunile SIF3 "Transilvania" au fost vineri cele mai lichide titluri de pe piaţă, cu tranzacţii de peste 5,75 milioane RON, la un preţ de închidere de 2,37 RON/acţiune, în creştere cu 0,4% comparativ cu nivelul anterior. Segmentul titlurilor SIF a înregistrat scăderi de preţ în prima parte a zilei, după care au început să crească uşor.

În sectorul bancar nu au fost înregistrate evoluţii importante de curs. Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost vineri, "Banca Transilvania", cu o valoare totală a tranzacţiilor de 4,86 milioane RON, la un preţ de închidere de 1,44 RON/acţiune, acelaşi cu cel precedent.

La categoria a doua, titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa au înregistrat o corecţie de 1,7%, cotaţia acestora fiind la finalul zilei de 0,1180 RON/acţiune. Rulajul total perfectat cu titlurile rafinăriei a fost de 2,39 milioane RON. Pe parcursul zilei, cotaţia a urcat către maximul de 0,1230 RON/acţiune, însă vînzătorii şi-au făcut apariţia ducînd la scăderea cursului către preţul de închidere.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb