BVB Simion Tihon, "Prime Transaction": Presiune la cumpărare, după două zile de scăderi

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2012

Simion Tihon, "Prime Transaction": Presiune la cumpărare, după două zile de scăderi

Indicii bursieri au încheiat, ieri, şedinţa de tranzacţionare în creştere, surpriza zilei fiind BET-C, indicele general al pieţei, care a urcat cu 1,38%, un nivel mai ridicat al acestuia fiind înregistrat pe 5 august 2011.

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", ne-a precizat că, după două zile în care volumele au scăzut, ieri, s-a resimţit din nou presiunea la cumpărare. "Şedinţa de azi (n.r. ieri) a avut două reprize de creştere, una în prima parte a zilei, cu volume reduse, şi cea de-a doua, spre finalul şedinţei, momente în care cumpărătorii şi-au reluat atitudinea energică", ne-a declarat domnia sa.

Indicele BET, a celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 1,42% faţă de marţi, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 2,07% peste şedinţa precedentă.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (simbol FP), a avansat cu 1,27%, la 24.039 puncte.

BET-XT, indicele extins al pieţei, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, a încheiat ziua în urcare cu 1,44%, la 477 puncte.

În şedinţa de ieri, au fost efectuate 4.626 de tranzacţii cu acţiuni, în valoare de 61, 97 milioane de lei (14,23 milioane de euro).

Titlurile "Fondul Proprietatea" au revenit în topul tranzacţiilor, cu trans-feruri de 30,5 milioane de lei, asigurând aproape jumătate din rulajul bursei.

Simion Tihon consideră că, deocamdată, volumele înregistrate confirmă prezenţa interesului investitorilor, atât pentru SIF-uri cât şi pentru alte societăţi subevaluate de temerile de la finalul anului trecut.

Acţiunile "Erste Bank" (simbol EBS) au crescut ieri cu 7,65%, la 85,8lei. Tranzacţiile pe acest emitent au însumat 1,4 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb