Călburean a investit 16 milioane de euro într-o instalaţie de foraj

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 24 iunie 2010

Călburean a investit 16 milioane de euro într-o instalaţie de foraj

"Dafora" forează pentru "Petrom" în judeţul Bacău

Conducerea companiei "Dafora" Mediaş a luat decizia să investească 16 milioane de euro într-o instalaţie de foraj cu aproape trei ani în urmă, în 2007, când piaţa înregistra o perioadă de "boom", de la compania germană Bentec. Instalaţia a fost livrată abia în a doua parte a anului trecut, într-o perioadă în care criza economică a dus la reducerea comenzilor în industria de foraj. În acelaşi timp, conducerea companiei este nevoită să îşi acopere investiţia făcută, în condiţiile în care are de achitat rate şi dobânzi.

Recent, "Dafora" a semnat un contract cu "Petrom" estimat să se întindă pe o perioadă de aproape trei luni de zile, în cadrul căruia va utiliza pentru prima dată instalaţia achiziţionată la o sondă a "Petrom" din localitatea Moineşti, judeţul Bacău.

"Am luat decizia să achiziţionăm instalaţia în 2007 de la compania germană Bentec, când eram practic asaltaţi de clienţi, iar piaţa forajului era pe creştere. Instalaţia ne-a fost livrată într-o perioadă în care piaţa este afectată de criza economică, iar contractele pe foraj au scăzut semnificativ. La asta se adaugă şi faptul că suntem nevoiţi să ne plătim ratele pentru achiziţionarea instalaţiei. Asta înseamnă că trebuie să găsim cât mai mulţi clienţi ca să ne acoperim costurile", a spus Teodor Orzan, directorul diviziei de foraj a "Dafora".

Conducerea companiei nu a dorit să ofere informaţii privind valoarea contractului cu "Petrom". Ca să lucreze pentru "Petrom", "Dafora" a renunţat la un contract în Bulgaria.

Teodor Orzan a precizat: "A doua zi după ce am primit un răspuns favorabil de la Petrom, am primit şi o solicitare de la o companie din Bulgaria cum că doresc neapărat să lucreze cu noi. A trebuit să îi refuzăm pentru că în momentul în care am trimis oferte de foraj către companiile de pe piaţă, am precizat că vom lucra cu cei care ne solicită primii. Petrom a fost prima companie care ne-a solicitat serviciile".

"Noi am fi avut aceleaşi costuri dacă ar fi trebuit să ne mobilizăm de la Mediaş în Bulgaria sau de la Mediaş la Moineşti".

Instalaţia achiziţionată este destinată sondelor de petrol, gaze naturale sau ape geotermale cu adâncimi de până la 6.000 de metri. Instalaţia este singura de acest fel din ţară şi una dintre cele mai moderne existente pe plan internaţional, potrivit reprezentanţilor Dafora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb