CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: ''Atitudinea lui Orban faţă de CCR se va întoarce ca un bumerang împotriva lui''

G.U.
Politică / 16 octombrie 2020

''Atitudinea lui Orban faţă de CCR se va întoarce ca un bumerang împotriva lui''

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că atitudinea premierului Ludovic Orban de a critica deciziile CCR se va întoarce ca ''un bumerang'' împotriva lui şi a Guvernului, transmite Agerpres.

"Un nou atac suburban la adresa Curţii Constituţionale! Da, tot din partea lui Ludovic Orban care şi-a făcut un obicei ca ori de câte ori nu îi convine o decizie a CCR, a Avocatului Poporului sau justiţiei române să conteste aceste instituţii şi să ameninţe cu schimbarea lor dacă va câştiga puterea absolută. Ce nu înţelege Ludovic şi păpuşarii lui este că această atitudine se întoarce ca un bumerang împotriva lui şi a Guvernului pe care îl conduce. Pentru că, dacă oamenii văd că prim-ministrul critică sau chiar refuză să respecte deciziile CCR şi ale altor instituţii, atunci li se pare normal ca, la rândul lor, să nu respecte deciziile pe care Orban şi Guvernul lui le iau. În fond, dacă i se permite unui prim-ministru să încalce legile şi bunul simţ, de ce nu ni s-ar permite nouă, simpli muritori?", a scris Tăriceanu astăzi pe Facebook.

Joi, premierul Ludovic Orban a declarat că data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este "data constituţională şi legală", iar "fiecare zi în plus în care rămâne în funcţie acest Parlament este o zi pierdută pentru România".

El a adăugat că decizia CCR pe această temă i se pare "abracadabrantă" şi "o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei".

La finalul lunii septembrie, CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca scuipatul din ventilatorrrrr .....bingooooo !!!

    o sa vezi tu bumerang in decembrie, cele pe care le-ai primit la ultimele 3 alegeri sunt floare la ureche...Dorneanu o sa-si dea, in curand, singur pumni in cap...

    Tariceanu este un om mort in politica si el nu stie asta inca. V-a constata asta in decembrie la alegeri cand v-a ramane in afara parlamentului. Daca era un om de valoare si integru se retragea de mult din politica asa a devenit un caraghios. Pacat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb