Cancelarul Austriei sprijină modificarea tratatului UE

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 decembrie 2011

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, sprijină modificarea tratatului Uniunii Europene (UE), care ar duce la crearea unei puteri politice şi economice, chiar dacă acest lucru ar însemna cedarea unei părţi din suveranitatea naţională, informează Reuters.

Social-democratul Faymann, care face parte din coaliţia de guvernare formată cu Partidul Poporului - de orientare conservatoare - va fi nevoit, în cazul unui referendum, să convingă populaţia austriacă, marcată de scepticism, să susţină modificarea tratatului UE, în urma unui vot care ar putea avea loc, în opinia sa, peste patru ani.

"Cred că, pe termen mediu şi lung, vom construi o Europă comună, în care vom împărţi responsabilităţile. În cazul unui referendum, aş face lobby pentru acest lucru", a afirmat Faymann. În opinia sa, europenii vor fi mai puternici dacă vor construi o Europă comună, decât dacă se vor izola.

Werner Faymann a subliniat că austriecii nu vor fi chemaţi să voteze o schimbare a tratatului UE care cere ţărilor să accepte doar echilibrarea bugetelor şi respectarea reglementărilor fiscale. Orice schimbare care ar permite Comisiei Europene să intervină în bugetele naţionale ar necesita, însă, un referendum, iar organizarea acestuia ar avea nevoie de 2-4 ani.

Faymann a reiterat că îşi poate imagina un sistem care să-i permită fiecărei ţări să îşi stabilească propriul buget, dar care să fie monitorizat de Curtea Europeană de Justiţie, aşa cum a sugerat cancelarul german Angela Merkel. Dar, şi la nivelul guvernului austriac par să existe păreri diferite. Liderul conservator Michael Spidelegger, care este, totodată, vicecancelar, s-a pronunţat în favoarea regulilor de echilibrare a bugetelor şi de penalizare a ţărilor care nu le respectă, dar este împotriva implicării Curţii Europene de Justiţie sau a autorităţilor de la Bruxelles în guvernarea ţărilor.

Cancelarul austriac Werner Faymann consideră că Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea să accelereze achiziţiile de obligaţiuni ale ţărilor cu probleme financiare din zona euro, odată ce membrii regiunii vor lua măsuri de stabilizare a finanţelor şi de reducere a datoriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb