"Canon" stabileşte noi standarde la camerele video HD cu memorie flash

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 februarie 2009

"Canon" stabileşte noi standarde la camerele video HD cu memorie flash

"Canon" a anunţat lansarea noii generaţii de cameră video HD cu înregistrare pe memorie flash: seria profesională S, LEGRIA HF. Combinând câteva tehnologii de imagine unice şi foarte avansate, LEGRIA HF S10 şi LEGRIA HF S100 reprezintă un adevărat progres pentru înregistrarea HD - permiţând cameramanilor să ducă înregistrările video la un alt nivel.

Premiatul sistem Canon HD Camcorder System a fost actualizat şi îmbunătăţit special pentru seria LEGRIA HF S. Combinând un senzor CMOS de 8.0 Megapixeli Full HD, lentile originale Canon cu zoom optic 10x şi noul procesor DIGIC DV III, dimensiunea imaginii capturate este de aproape trei ori mai mare decât rezoluţia Full HD - oferind cele mai bune standarde în calitatea imaginii. Cu un set extins de caracteristici şi posibilităţi de control profesionale, LEGRIA HF S10 şi LEGRIA HF S100 sunt echipate în mod asemănător pentru a satisface cerinţele utilizatorilor de top sau ale echipamentelor video profesionale.

"Accentuând poziţia de lider în tehnologiile video digitale pe care Canon o deţine, aceste două camere video pun calitatea imaginilor de mâine la dispoziţia utilizatorilor de astăzi," a spus Nicu Stăncescu, Marketing Manager, Canon Romania. "Prin alăturarea următoarelor generaţii de tehnologii HD la avantajele de care dispun memoriile flash, se pune cel mai bine în evidenţă angajamentul nostru în dezvoltartea inovaţiilor."

Progresele înregistrate la LEGRIA HF S10 şi LEGRIA HF S100 au fost posibile mulţumită combinaţiei unice de tehnologii Canon HD.

Cu un senzor CMOS de 8.0 Megapixeli - 6.0 Megapixeli efectivi pentru filmare - imaginile capturate sunt mai mari de 1920x1080 Full HD, asigurând până şi înregistrarea ultimelor detalii. Înregistrarea este convertită ulterior la rezoluţie Full HD şi înregistrată la rata de date maximă permisă pe standardul AVCHD - 24Mbps - pentru imagini clare şi mişcări fine.

Pentru a maximiza performanţa în condiţii de iluminare scăzută, seria-D138 de camere video a fost construită în jurul unui set de lentile de 58mm diametru cu zoom optic 10x. În cazul în care se doreşte un zoom extins, funcţia de zoom digital 1.7x creşte raza de acţiune până la 17x, filmând în continuare la calitate Full HD. Stabilizatorul optic de imagine Canon Super Range combină două tipuri de sisteme de detecţie a mişcării, pentru a elimina într-un mod eficient vibraţiile din cadrul spectrului de frecvenţă - de la cazuri comune de vibraţie cauzate de respiraţie până la vibraţiile rapide ale unei maşini în mişcare. Împreună cu aceste avantaje, LEGRIA HF S10 şi LEGRIA HF S100 înregistrează cu aproximativ 12,5% mai multe puncte de rezoluţie decât premiatul model Canon HF11.

Noul procesor de imagine DIGIC DV III a fost construit pentru a manipula cantităţi ridicate de date primite de la senzorul CMOS de 8 Megapixeli. Cu o gradare îmbunătăţită a culorilor, procesorul suportă o gamă extinsă xvYCC Colour Space (x.v.Color). DIGIC DV III îmbunătăţeşte, de asemenea, performanţele AE (Auto Exposure) - incluzând un plus de 25% pentru gama dinamică, oferind nuanţe naturale în condiţii de contrast ridicat - beneficiind de suport pentru tehnologia Face Detection.

Detecţia Feţei

Tehnologia Canon de detectare a feţei poate identifica până la 35 de feţe într-un singur cadru, optimizând caracteristicile de fotografiere. Până la noua feţe pot fi evidenţiate simultan: utilizatorul poate selecta una dintre acestea ca punct de referinţă principal. Tehnologia sofisticată Face Select and Track - similară celor care se regăsesc pe camerele foto compacte Canon - asigură păstrarea focalizării cât mai mult timp posibil.

Face Detection AE (Auto Exposure) foloseşte puterea procesorului DIGIC DV III pentru a obţine foarte repede expunerea corectă. Face Detection AF (Auto Focus) utilizează sistemul Canon Instant AF - care oferă viteză şi acurateţe - pentru a detecta chipurile din cadru şi a asigura o focalizare corectă. Sistemul Canon Face Detection este unic, reacţionând extrem de rapid şi continuu, chiar şi în cazurile în care subiecţii sunt pozitionaţi în faţa unor fundaluri ce intunecă sau luminează excesiv fotografia. Cu modurile Face Jump şi Face Timeline, căutarea în filmările existente este rapidă şi uşoară.

Control profesional

Prin utilizarea camerelor video din Seria S LEGRIA HF, cameramanii au la dispoziţie o serie de unelte profesionale, ce ii ajută în obţinerea imaginilor dorite. Cu acces direct la comenzile de control manuale, prin intermediul tastelor Control Dial şi Custom Key, aceştia pot reacţiona rapid la condiţiile dinamice de filmare.

Colour Peaking accentuează marginile obiectelor afişate pe ecranul LCD, ajutând astfel la focalizarea manuală. Zebra Assist ajută în luarea deciziilor pentru situaţiile în care porţiuni din cadru sunt supra-expuse. Ecranul LCD poate fi setat pentru a vizualiza exact modul în care imaginile se vor vedea pe un televizor normal. Limitele de nivel AGC, întâlnite îndeosebi pe camerele video de top, permit utilizatorilor să crească timpii de reacţie ai camerei în timpul filmărilor în condiţii de luminozitate scăzută.

Tehnologii de încredere

Cu un design "sculptat" ce conferă confort la utilizare, butoanele de control sunt poziţionate intuitiv sub mâna duneavoastră. O nouă interfaţă cu utilizatorul asigură navigarea uşoară în interiorul meniului. Pe parcursul filmărilor profesionale, funcţiile Colour Bar şi Test Tone permit calibrarea exactă a monitoarelor externe şi a echipamentului audio ataşate la ieşirile camerei.

În momentul pornirii înregistrării, noua funcţie Pre REC înregistrează continuu trei secunde buffer în timp ce camera se porneşte. Din momentul în care utilizatorul a apăsat butonul de înregistrare, cele trei secunde ce preced operaţia sunt automat adăugate la începutul înregistrării. Acest lucru reprezintă o garanţie efectivă pentru prinderea acelor cadre care înainte se pierdeau.

Canon Dual Shot simplifică setul de moduri de filmare care se regăseşte la camerele tradiţionale. Alături de modurile dedicate Video şi Still, ce permit accesul la comenzile de control manuale, a fost adăugată o a treia opţiune- Dual Shot. Dual Shot setează toate comenzile de control ale camerei pe mod automat, permiţând utilizatorilor să se concentreze asupra subiectului pe care îl filmează. Dual Shot permite capturarea cadrelor video şi a fotografiilor în mod succesiv, fără a fi nevoie să schimbaţi modul de filmare - fotografiile pot fi capturate în orice moment, în timpul înregistrării video. Împreună cu posibilitatea de a fotografia la rezoluţii înalte de 8.0 megapixeli, noul Photo Burst permite utilizatorilor să captureze 25 imagini - fiecare la o rezoluţie de 2.07 megapixeli - dintr-o singură secundă a filmării. Redarea a fost de asemenea simplificată şi poate fi accesată în orice moment prin apăsarea unui singur buton dedicat.

Avantajele memoriei flash

LEGRIA HF S10 şi LEGRIA HF S100 aduc utilizatorilor toate beneficiile memoriilor flash. Memoriile flash necesită mai puţină energie decât metodele tradiţionale de înregistrare şi oferă timpi de pornire reduşi. Mai mici în dimensiuni, memoriile flash permit crearea de design-uri mai compacte. Şi din moment ce memoriile flash nu implică părţi componente în mişcare, filmările sunt în siguranţă, protejate împotriva loviturilor pe care camera video le poate suferi.

Gama de camere video prezintă două opţiuni: Dual Flash Memory LEGRIA HF S10 înregistrează pe 32GB memorie flash internă - suficientă pentru peste 12 ore de înregistrare video HD la cele mai ridicate setări de calitate, sau până la 3 ore de filmare la cea mai înaltă calitate - 24Mbps - dar şi pe carduri de memorie portabile SDHC. Pentru partajarea uşoară a filmărilor, LeGRIA HF S100 poate înregistra direct pe carduri de memorie.

Canon Europe este o subsidiară a Canon Inc., fondată în Japonia în anul 1937. CCI este cel mai mare furnizor de echipamente digitale pentru mediile home şi office, incluzând domenii ca: foto, video, imprimante laser şi cu jet de cerneală, echipamente All-in-One, proiectoare, scanere şi maşini de fax.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb