CAPIMED: Banii de la buget pentru diaspora, nu se duc către românii care au nevoie de ei

G.F.
Companii / 27 noiembrie 2017

Banii de la buget pentru diaspora, nu se duc către românii care au nevoie de ei

Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (CAPIMED) România a criticat, prin intermediul unui comunicat, activitatea Ministerului Românilor de Pretutindeni, pentru "lipsa de interes în legătură cu românii care au nevoie de ajutorul real al statului român şi nici măcar nu sunt pe o listă de aşteptare".

În documentul citat se precizează: "Românii din Diaspora ies în stradă pentru că banii de la bugetul ţării care ar trebui să le fie destinaţi se duc spre orice alţi români de pretutindeni, mai puţin către românii din Diaspora care chiar au probleme reale. Românii din Diaspora ştiu să citească pe internet şi văd că ministerul care ar trebui să-i reprezinte a dat, anul acesta, două treimi din buget pentru pretinse acţiuni culturale în Republica Moldova, dar n-a ajutat cu nimic sclavii români din Italia, Spania sau alte ţări europene. Românii din Diaspora nu înţeleg de ce proiectele care sunt concepute pentru a veni în sprijinullor real sunt ignorate de mai mulţi ani, de mai multe guverne, în timp ce banii de la bugetul statului se dau pe evenimente precum Expo Milano (3,5 milioane de euro în 2015) şi pentru promovarea iei româneşti, în timp ce sute de cetăţeni români sunt lipsiţi de apărare în ţări străine, iar statul român nu face nimic pentru ei".

Potrivit CAPIMED, Ministerul Românilor de Pretutindeni nu publică nişte criterii clare şi nici date limită pentru analizarea proiectelor depuse, dar apar, din când în când, proiecte în derulare, a căror transparenţă nu este respectată.

"Mai exact, din lista de proiecte depuse pentru Diaspora se poate vedea foarte clar cum nu se dau răspunsurile într-un anumit interval de timp, însă banii de la buget sunt distribuiţi, nu se ştie pe ce criterii, către anumite asociaţii, în timp ce ştirile despre românii omorâţi cu bestialitate sau abuzaţi în străinătate au devenit o normalitate a ultimelor 12 luni. Ultimul caz care a cutremurat opinia publică - nu şi pe reprezentanţii Ministerului Românilor de Pretutindeni - este cel al româncei legate cu lanţuri timp de zece ani, care a fost violată în mod repetat în Italia şi a scăpat săptămâna trecută din mâinile celui care a sechestrat-o", mai precizează organizaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb