C.A.P.I.M.E.D. : Vital Assistenz a înşelat peste 200 de români

Mirabela Vasile
Companii / 17 septembrie 2015

Peste 200 de români au trimis scrisori Confederaţiei Naţionale a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.), prin care anunţă că au fost înşelaţi de firma de recrutări Vital Assistenza, informează un comunicat de presă .

Conform comunicatului, C.A.P.I.M.E.D. cere Ambasadei Române din Italia şi organelor competente din România şi din Italia să ia de urgenţă o poziţie publică cu privire la aceste acuzaţii grave aduse de cetăţenii români care au ajuns să lucreze în Italia, prin intermediul firmei de recrutări. Totodată, Confederaţia doreşte să primească o rezoluţie cu privire la soluţionarea anchetei şi demersurile făcute în acest sens de autorităţile competente.

"Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetăţeni, prin care ne semnalează că au fost înşelaţi de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităţilor atât româneşti, cât şi italieneşti, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutaţi să-şi recupereze sumele datorate şi în ceea ce priveşte regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunţată de nenumărate ori la organele competente din Italia - CGIL şi Inspectoratul Muncii din Udine, îşi continua activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând aceasta activitate din România", declară declară Andrei Carmen Luminiţa, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii.

C.A.P.I.M.E.D. îi atenţionează pe românii care vor să lucreze în Italia că muncă fără acte nu oferă protecţie socială din partea Statului, iar acceptarea unui loc de muncă "la negru" poate avea consecinţe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul şi exploatarea până la epuizare.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb