Carlos Ghosn, arestat din nou în Japonia

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2019

Fostul şef al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat din nou ieri, în Japonia, fiind sus-pectat că a încercat să se îmbogăţească pe cheltuiala Nissan, într-o întorsătură de situaţie despre care presa crede că are legătură cu plăţi făcute unui dealer din Oman, transmite Reuters.

Arestarea, despre care experţii juridici consideră ca fiind extrem de neobişnuită, pentru o persoană eliberată pe cauţiune, marchează un nou moment dramatic pentru Ghosn, conform news.ro.

Procurorii din Tokyo au spus că Ghosn a provocat Nissan Motor pierderi de 5 milioane de dolari pe parcursul a doi ani şi jumătate, până în iulie 2018, prin încălcarea obligaţiilor sale legale faţă de companie, obiectivul fiind câştigul său personal.

Agenţia de presă Kyodo a relatat că pierderile sunt legate de transferul de fonduri către dealerul din Oman, în contul unei companii deţinută de Ghosn. Agenţia nu a menţionat sursele.

"Arestarea mea în această dimineaţă (n.r. ieri) este scandaloasă şi arbitrară. Este o nouă încercare a unor persoane din Nissan de a mă aduce la tăcere prin inducerea în eroare a procurorilor. De ce m-ar aresta, decât pentru a mă distruge. Nu mă vor distruge. Nu sunt vinovat de acuzaţiile fără temei aduse împotriva mea", a afirmat Ghosn într-o declaraţie trimisă pe email de un purtător de cuvânt din Statele Unite.

Mai mulţi oficiali de la Procuratura din Tokyo au vizitat reşedinţa lui Ghosn ieri dimineaţa şi i-au cerut să răspundă la întrebări. O dubă argintie despre care se crede că l-a transportat pe Ghosn a părăsit ulterior reşedinţa.

Reprezentanţii Procuraturii din Tokyo nu au fost disponibili pentru comentarii. Nissan a refuzat să comenteze deciziile justiţiei.

Arestarea a avut loc la o zi după ce Ghosn anunţase pe Twitter că va susţine o conferinţă de presă în 11 aprilie, ca să spună "adevărul" despre acuzaţiile care i se aduc.

"După ce a fost arestat timp de 108 zile, cea mai mare speranţă şi dorinţă a mea este un proces corect", a mai scris Ghosn.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb