CARMEN ARHIP, BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE: Finanţările europene, departe de aşteptări

A.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene #Fonduri Europene / 16 iunie 2014

Finanţările europene, departe de aşteptări

Deşi a cunoscut o creştere importantă în ultima perioadă, absorbţia fondurilor europene este încă departe de aşteptările părţilor implicate în acest proces, indiferent dacă vorbim despre autorităţi publice, entităţi private sau societatea civilă, consideră Carmen Arhip, directorul Direcţiei Fonduri Europene din cadrul BRD - Group Societe Generale.

Domnia sa este de părere că, dacă se menţine ritmul înregistrat în ultima perioadă, sunt şanse foarte mari ca gradul de absorbţie să crească semnificativ până la finalul anului 2014, ţinând cont şi de proiectele care se află în faze avansate de implementare.

"Pentru perioada de programare 2007-2013 există un interes major pentru finalizarea proiectelor aflate în implementare şi pentru aprobarea şi semnarea contractelor de finanţare selectate în ultimul an. În ceea ce priveşte noua perioadă de programare, este foarte important ca < lecţiile învăţate > şi propunerile partenerilor interesaţi în accesarea fondurilor europene să fie reflectate în programele operaţionale care se află în negociere cu Comisia Europeană".

Ţara noastră are nevoie stringentă de finanţare pentru aproape toate sectoarele economice, fie că este vorba despre agricultură sau industrie, iar IMM-urile ar trebui să fie principalii beneficiari ai acestor finanţări, ne-a spus doamna Arhip.

Potrivit domniei sale, "sistemul bancar, prin reprezentanţii băncilor comerciale, poartă un dialog continuu cu autorităţile publice, în scopul identificării celor mai bune soluţii pentru asigurarea finanţării proiectelor declarate eligibile pentru fondurile nerambursabile".

Pentru demararea cu succes a noilor programe naţionale, este importantă coerenţa şi consistenţa mecanismelor create pentru accesarea fondurilor europene. Unificarea şi simplificarea procedurilor, o comunicare eficientă şi implicarea tuturor "actorilor" interesaţi pot constitui elemente pentru accesarea mai rapidă şi intensă a fondurilor pe care România le poate atrage în perioada 2014-2020, potrivit reprezentantului BRD.

Acesta susţine că BRD - Groupe Societe Generale oferă facilităţi de finanţare beneficiarilor ce activează în orice domeniu considerat eligibil de către Autorităţile de Management şi consultanţă financiară pentru identificarea structurii optime de finanţare menită să conducă la implementarea cu succes a proiectului.

"Accesarea fondurilor europene trebuie să fie un obiectiv important al fiecărei entităţi potenţial eligibile. În aces sens, fiecare potenţial beneficiar al unui grant european trebuie să fie pregătit pentru procesul complex de accesare, nu doar prin cunoaşterea procedurilor, ci şi apelând la ajutorul specializat al unor consultanţi", conchide Carmen Arhip.

Gama de produse de finanţare EUROBRD include:

- EUROBRD Investiţii, pentru co-finanţarea componenţei de contribuţie privată necesară implementării proiectului cu componenţă fonduri europene post-aderare. Creditul de investiţii se acordă în lei sau euro, pe o durată de până la zece ani, cu o perioadă de graţie de maxim 36 de luni;

- EUROBRD Suport, destinat să acopere decalajul între momentul efectuării cheltuielilor şi cel al încasării fondurilor nerambursabile. Creditul suport se acordă în lei sau euro, pe termen scurt sau mediu, rambursarea fiind corelată cu decontarea fondurilor europene nerambursabile;

- Scrisoare de garanţie bancară pentru restituirea avansului de către finanţatorul de fonduri;

-Scrisori de confort, conform cerinţelor Programelor Operaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb