Carpatica Asig, cu peste 30% mai multe subscrieri în primul trimestru

E.D.
Bănci-Asigurări / 13 mai 2014

Carpatica Asig şi-a majorat subscrierile cu o medie de 30,58% în trimestrul I 2014, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, totalul acestora fiind de peste 164 milioane lei, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, cu excepţia produselor Property, toate liniile de business au înregistrat creşteri semnificative. "Recordul de creştere îl deţine CASCO, la care subscrierile s-au dublat, fiind de peste 6,4 milioane lei, în primele trei luni ale anului. Creşteri considerabile avem şi pe segmentul non-auto, la răspunderi civile şi profesionale (44,88%), accidente (38,71%) şi asigurări medicale de călătorie (32,43%). Pentru restul produselor facultative non-auto, cu exceptia Property, avem o creştere de peste 75% a primelor subscrise, faţă de anul trecut ", explică Ina Crudu, directorul Carpatica Asig.

Numărul poliţelor emise este de 522.542, în perioada analizată. În trimestrul I 2014, compania a semnat contracte cu clienţi foarte importanţi. "Le menţionez pe cele cu FISE Electrica Serv, Romgaz, Atlassib, Arabesque, Volvo Financial Services, Unicredit Leasing sau Volksbank Leasing. Faptul că avem în portofoliu aceste firme serioase, din zone variate de business, unele strategice, ne dă încredere şi arată că ofertele noastre sunt personalizate conform cu nevoile marilor clienţi, deci cu cerinţele pieţei", precizează directorul de vânzări, Cătălin Ciripan.

Volumul poliţelor a înregistrat o uşoară diminuare de 4,69% la RCA, ca urmare a politicii firmei, de dezvoltare a subscrierilor pe produse non-RCA. Implementarea de noi produse de asigurare în portofoliul companiei a dus la dezvoltarea vânzărilor de poliţe de răspundere civilă sau CASCO şi la o spectaculoasă creştere pentru alte tipuri de asigurări. De asemenea, pe segmentul Property, diminuarea cu 7,98% a poliţelor emise are drept cauză scăderea generală a pieţei asigurărilor de locuinţă.

În trimestrul I 2014, Carpatica Asig a achitat daune în valoare de aproape 94 milioane lei, mai mult cu 22,16%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Creşterea valorii daunelor plătite este naturală, ca urmare a progresului subscrierilor. Procentul de majorare a despăgubirilor achitate este însă sub cel de creştere a subscrierilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb