Casa de Licitaţii Goldart organizează duminică, 28 noiembrie, între orele 10:00 şi 22:00, la Băneasa Shopping City, un eveniment dedicat iubitorilor artei, unde vor fi prezentate lucrări de artă interbelică şi contemporană. La ora 17:00 va fi organizată o licitaţie în cadrul căreia vor fi prezentate lucrări atât ale unor artişti cunoscuţi, cât şi cele ale unor tineri de mare valoare, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.
"Evenimentul care se va desfăşura într-un spaţiu neconvenţional, la Băneasa Shopping City, va fi unul inedit. Dorim să aducem arta cât mai aproape de public, să facem accesibile, pentru un număr cât mai mare de oameni, opere care, de obicei, nu se văd decât în muzee. Încercăm să demonstrăm că arta este accesibilă tututor şi că ea nu reprezintă numai un instrument de investiţie, ci şi o bucurie pentru suflet. Totodată, vom oferi celor prezenţi posibilitatea de a le fi expertizate şi evaluate gratuit lucrările de pictură, pe care le vor putea prezenta experţilor Goldart între orele 15:00 şi 17:00", a declarat Luminiţa Ghilduş, preşedinte Goldart.
Colecţionarilor şi iubitorilor de artă le vor fi prezentate, în avanpremieră, două lucrări din creaţia lui Nicolae Grigorescu, un "Car cu Boi" şi un "Ciobănaş", care se vor licita în data de 5 decembrie la sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare.
1. Goldart Stories
(mesaj trimis de paul neagu în data de 03.12.2010, 18:53)
Ce putem spune despre "celebrissima" casa de licitatie Goldart?
In primul rand ca este cea mai neprofesionista casa de licitatii din Bucuresti. Si asta de la elemente ce tin de reguli de licitare si comisioane ambigue, pana la "grija" mai mult decat superficiala pentru obiectele introduse in licitatii, grija de fapt inexistenta si care pentru o casa care are pretentia ca se respecta ar trebui sa fie poate elementul cel mai important.
In fine, exemplul concret la care doream sa ajung este urmatorul: inchipuiti-va ca detineti un ulei pe lemn / icoana
veche. Cum ar fi sa o ridicati (aceasta urma sa fie primita in licitatie dar ulterior fiind lovita de angajatii casei, desigur ca nu a mai fost acceptata) deteriorata, lovitura fiind destul de adanca in interiorul lemnului?
Asta nu ar fi ultima problema, nu s-a dat nici macar un telefon cu scuzele de rigoare, despagubiri ce insoteau o reconditionare binemeritata nici nu mai vorbim.
Si ca sa nu inchid numai cu exemple concrete de neprofesionism, sa retinem totusi prezenta excelenta a celui care sustine sesiunile de desfasurarea a lictatiilor si aici ma refer la eleganta, calmul si claritatea vocii.
Poate fi un incaput pentru toti cei care au astfel de experiente. Cum exista critici de arta sau critici culinari si de restaurante, de ce nu ar putea sa existe si "voci" care ar putea sa faca o cronica obiectiva la ce se intampla cu vanzarile de arta din casele de licitatii.
Cu bine!
1.1. Exista chiar in Bursa (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Marius Tita în data de 07.12.2010, 21:23)
O astfel de rubrica exista chiar in ziarul Bursa si nu de ieri de azi ci de 15 ani, in iulie viitor. Apare vinerea, saptamanal. Este cea mai veche rubrica de profil din presa romaneasca.