Casele de avocatură reorientează şi relochează angajaţii pentru evitarea concedierilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 23 iunie 2009

Casele de avocatură apelează la reorientarea avocaţilor de pe domeniile afectate de criză către ariile de practică cu volum de muncă crescut, iar unele chiar au relocat avocaţi în departamentul legal al clienţilor, au declarat reprezentanţii unor case de avocatură agenţiei NewsIn.

"Am căutat să găsim alternative fără a concedia, astfel am reorientat avocaţi care lucrau pe arii de practică afectate de criză către ariile de practică în care volumul de muncă a crescut (dreptul muncii, restructurarea împrumuturilor, litigii şi arbitraj, insolvenţă şi restructurare). De asemenea, în unele cazuri, au fost detaşaţi avocaţi în departamentul legal al clientului", a spus managing partner al biroului Salans din Bucureşti, Anda Todor.

Potrivit managing partner "Ţuca Zbârcea & Asociaţii", Gabriel Zbârcea, cea mai mare greşeală ar fi să tai din onorariile avocaţilor, să reduci bonusurile şi să dai oameni afară. "În ceea ce ne priveşte, nu am operat disponibilizări în masă, însă am devenit mult mai atenţi şi selectivi. Am căutat să ne reaşezăm resursele umane, am întărit departamentele profitabile, am gândit relocări interne, desigur în măsura în care aceste lucru a fost posibil", a declarat Gabriel Zbârcea.

Anda Todor, managing partner Salans Bucureşti, a subliniat că există o presiune din partea clienţilor în vederea onorariilor, determinată de îngustarea pieţei în această perioadă. "Companiile sunt la rândul lor presate să-şi ţină sub control cheltuielile. Pachetele salariale au fost regândite şi adaptate la perioada prin care trecem", a spus doamna Todor.

Conform managing partner "Zamfirescu Racoţi Predoiu", Ioana Racoţi, casa de avocatură nu s-a confruntat cu situaţia de a opera modificări la nivelul retrocedărilor către avocaţii colaboratori.

"Intenţia noastră este să păstrăm echipa în parametri actuali. Deşi s-a înregistrat o diminuare a activităţii pe partea de consultanţă în primele luni ale anului, echilibrul este păstrat de creşterea activităţii departamentului de litigii. Acest fapt a impus o anumită reorganizare internă, care nu a implicat însă disponibilizări. Estimăm însă o redresare a activităţii departamentului de consultanţă în partea a doua a anului 2009, ceea ce va conduce la o reaşezare a echipelor şi posibil la noi angajări", a conchis domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb