Casele "verzi" - noul trend din construcţii

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 iulie 2008

Casele "verzi" - noul trend din construcţii

Cel mai recent curent în construcţii este cel "verde", care are drept rezultat "clădiri prietenoase" pentru mediu, mai rezistente, dar şi uşor de întreţinut, a declarat, ieri, administratorul "House Factory", Aurel Lungu. Firma "House Factory International" SRL România are licenţa de franciză master de la "House Factory" Pty. Ltd. Australia, pentru România şi pentru ţările din Europa şi Africa. Tehnologia "verde" foloseşte cu precădere structuri metalice uşoare din oţel galvanizat atât pentru case sociale ieftine, cât şi pentru case rezidenţiale, duplexuri sau multipli de plexuri, centre comerciale şi medicale, sedii birouri, moteluri şi hoteluri, precum şi pentru blocuri de apartamente cu mai multe etaje, a precizat Lungu.

Potrivit Rompres, printre beneficiile directe ale utilizării unei case "verzi" se numără reducerea consumului de energie, mediu intern superior prin reducerea zgomotului şi calitatea superioară a aerului şi o întreţinere mai uşoară. Tehnicile directe de reducere a consumului de energie şi utilităţi includ colectarea apei de ploaie pentru folosirea la grădinărit, valorificarea luminii naturale, prin utilizarea ferestrelor mari, de exemplu, apelarea la panouri fotovoltaice, pentru generare suplimentată de energie electrică. Izolaţia bună a corpului clădirii simplifică încălzirea, ventilaţia şi acţiunea aerului condiţionat.

Casele "verzi" îmbină înalta tehnologie cu activităţile ecologice simple, un exemplu fiind sistemele de acoperişuri răcoroase, închideri de uşi sau ferestre pentru facilitarea încălzirii, ventilaţiei şi a aerului condiţionat pentru spaţiile nefolosite în mod curent. Nu în ultimul rând, potrivit lui Aurel Lungu, copacii umbroşi au rolul lor în lunile de vară, pentru a preveni acumularea de căldură nedorită.

Dintre elementele înaltei tehnologii utilizate la casele "verzi", ies în evidenţă geamurile duble cu strat low-E, pentru a reduce transferul de radiaţii infraroşii şi sarcina încălzirii, ventilaţiei şi aerului condiţionat, becuri fluorescente care operează la rece.

Referitor la mediul interior superior, managerul de la "House Factory" recomandă materiale precum mocheta, adezivele de tâmplărie, vopselele şi alte acoperiri de perete, fără sau cu nivele inferioare de compuşi organici volatili, care vor elibera mai puţin gaz şi vor îmbunătăţi calitatea aerului din interior. Sistemele de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat pot avea sisteme de estompare a zgomotului şi de izolaţie. Lumina zilei poate, de asemenea, îmbunătăţi calitatea mediului interior. "Dacă materiile prime virgine sunt folosite pentru fiecare proiect de clădire nouă, aceste materiale vor fi, în cele din urmă, epuizate", a explicat Aurel Lungu. Pe măsură ce materiile prime se împuţinează, preţurile vor creşte şi/sau materialele nu vor mai fi disponibile. Reciclarea face viabile viitoarele proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb