Cătălin Ivan cere excluderea PSD din S&D

T.T.
Politică / 10 septembrie 2018

Cătălin Ivan (Sursa foto: Twitter)

Cătălin Ivan (Sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul S&D Cătălin Ivan a trimis, astăzi, socialiştilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum şi demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în 10 august la Bucureşti.

El a ataşat textului trimiteri către petiţiile care cer excluderea PSD din familia socialiştilor europeni, petiţii semnate de mai bine de 100.000 de români, şi către ştiri în limba engleză care prezintă pe larg violenţele din Piaţa Victoriei din seara de 10 august, potrivit News.ro.

"Pentru că până acum a lipsit o reacţie fermă a conducerii PES sau a Grupului S&D, deşi ne aflăm la o lună de la evenimentele tragice din Piaţa Victoriei, şi pentru că orice zi în plus cu acest partid la guvernarea României înseamnă un pericol imens pentru noi toţi, o amânare a unei discuţii în grupul nostru politic ar însemna o susţinere tacită, un gir dat celui mai nociv regim politic din Europa în acest moment. Prin urmare, ataşez alături de solicitarea excluderii PSD din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni şi, în eventualitatea în care nu se ia nicio decizie, demisia mea din acest grup începând cu data de 1 octombrie 2018. Consider că, după 15 ani de politică de stânga şi 9 ani de muncă în acest grup pentru a promova valori precum libertatea, solidaritatea, echitatea socială sau lupta împotriva corupţiei, orice zi în care PSD rămâne în acest grup înseamnă o compromitere a eforturilor noastre comune de până acum. Îţi doresc putere şi inspiraţie pentru a lua cea mai buna decizie pentru grupul nostru politic şi pentru cei care şi-au pus încrederea în noi!", le mai transmite Ivan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dă-ți demisia și mergi la PPE. Tablele de pe umeri atârnă greu. Se vede.

    Lasa-ne Ivane cu securelile tale ieftine!

    Ce ai facut tu (si multi alti reprezentanti ai Romaniei in PE) pentru apararea intereselor Romaniei in ultimii 3 ani de mandat? 

    Nu te-am auzit sa iei atitudine cand Romania nu e acceptata in Shenghen cu toate ca indeplineste TOATE conditiile legale inca din 2011. 

    Nu te-am auzit nici sa sustii fermierii romani afectati de pesta porcina sa primeasca ajutor financiar de la Comisia Europeana! Acum despagubirile sunt oferite exclusiv de Guvern. In schimb acum 4 ani Comisia a putut da despagubiri fermierilor "europeni" afectati de embargoul alimentar instituit de Rusia.

    N-ai fost vehement denuntand presiunile facute de Comisia European asupra Romaniei pentru a exporta gazele din Marea Neagra. Sau presiunile asupra Guvernului pentru a legifera legea offshore fara suprataxarea companiilor petroliere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb