Catalyst România intră în acţionariatul Simartis Telecom

V.B.
Companii #Telecomunicaţii / 18 martie 2014

Catayst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat ţării noastre, care susţine întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) din sectorul Tehnologie - Media-Telecom (TMT), a preluat un pachet de 23% din acţiunile companiei Simartis Telecom prin majorare de capital, potrivit unui comunicat primit astăzi de redacţie.

Simartis Telecom este o companie care creează şi dezvoltă propriile produse şi servicii pentru operatorii GSM. Produsele sale sunt comercializate la nivel internaţional, cele mai importante fiind Bubble (mobile marketing) şi X-menu (platformă de promovare a serviciilor operatorilor GSM). În 2013, Simartis Telecom a avut venituri de 1,4 milioane euro.

Catalyst România este primul fond de private equity dedicat ţării noastre, finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Catalyst România finanţează, cu investiţii cuprinse între 200 de mii de euro şi 2 milioane de euro, IMM-uri autohtone care activează în special în domeniile TMT. Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" - Resurse Europene Comune pentru IMM-uri) este o iniţiativă comună a Comisiei Europene (Direcţia Generală Politici Regionale) şi a Băncii Europene de Investiţii (din care face parte Fondul European de Investiţii), care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană. În România, iniţiativa JEREMIE este finanţată de către Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", Axa Prioritară 1 "Producţie inovatoare şi eficientă din punct de vedere ecologic" - Aria de intervenţie 1.2 "Acces la finanţare pentru IMM-uri". Tot la nivel autohton, în afară de private equity, iniţiativa JEREMIE a sprijinit cu aproape 200 de milioane de euro împrumuturi ale IMM-urilor prin instrumentul de garanţie de portofoliu implementat prin trei bănci locale, şi a lansat recent un instrument de creditare cu dobândă subvenţionată implementat de patru bănci româneşti.

Principala misiune a Fondului European de Investiţii (FEI) este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI creează şi dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanţare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă. Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri private equity se ridicau la peste 7,9 miliarde euro la sfârşitul anului 2013. Cu participaţii în peste 435 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage. Garanţiile angajate de FEI totalizau, la sfârşitul anului 2013, 5,6 miliarde euro în peste 300 de operaţiuni, poziţionând Fondul ca jucător european major în domeniul garanţiilor pentru IMM-uri.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în toată regiunea prin birourile din Bucureşti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. 3TS vizează în special investiţii în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi Servicii Facilitate de Tehnologii. Focusul este pe capital de creştere în companii care sunt sau care pot deveni lideri regionali sau competitori globali. 3TS Capital Partners sprijină firmele locale să devină lideri regionali, ajută companiile să se extindă în CEE sau să comercializeze produse şi servicii inovatoare la scară globală. Investitori în fondurile 3TS, totalizând peste 300 de milioane de euro, includ printre alţii FEI, BERD, Cisco, OTP, Sitra, KfW şi 3i.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb