Câte trofee de Grand Slam are în total Novak Djokovic

A.B.
Sport / 22 februarie 2021

Câte trofee de Grand Slam are în total Novak Djokovic

Liderul mondial Novak Djokovic a câştigat pentru a noua oară trofeul Australian Open, după o victorie excelentă în finala cu Daniil Medvedev, 7-5, 6-2, 6-2, în o oră şi 53 de minute.

Djokovic ajunge astfel la un total de 18 titluri de Grand Slam, la doar două distanţă de marii săi rivali, Roger Federer şi Rafael Nadal, care au fiecare câte 20. Jumătate dintre titlurile lui Novak au venit la Melbourne.

Djokovic devine al doilea jucător din istorie care câştigă 9 titluri la un turneu de Grand Slam, după Rafael Nadal (cu 13 victorii la Roland Garros). Sârbul nu a pierdut niciodată în finală la Melbourne.

A fost o finală expeditivă, poate surprinzător ţinând cont de forma bună şi de dificultăţile de match-up pe care le presupunea Medvedev, care aducea la această finală o serie de 20 de victorii consecutive, inclusiv una în faţa lui Novak. Dar deloc surprinzător dacă ne gândim că misiunea lui Medvedev era să-l bată pe Novak Djokovic, omul care nu a pierdut niciodată vreo finală pe Rod Laver.

Conştient că are, simultan, un obstacol dificil în faţă, dar şi o oportunitate enormă, Djokovic a arătat încă o dată de ce este unul dintre cei mai buni din toate timpurile în situaţiile în care miza este una foarte mare. Succesul său, care s-a conturat repede după un prim set mai strâns, duce la bun sfârşit o campanie dificilă pentru sârb, care a fost testat devreme în turneu şi a avut mari emoţii după o accidentare suferită în meciul cu Taylor Fritz. După ce a depăşit acel moment al turneului, Djokovic, care nu s-a mai antrenat în zilele libere dintre meciuri, a început să se simtă tot mai bine, iar jocul său a redevenit un puzzle greu de descifrat pentru adversarii săi. A ajutat şi faptul că tabloul s-a desfăcut: în locul unei semifinale cu Dominic Thiem, reeditarea promisă a finalei de anul trecut, Djokovic l-a primit pe Aslan Karatsev, surprinzătorul rus venit din calificări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb