CCR: Dezbaterea despre Legea Curţii de Conturi, amânată

E.A.
Politică / 9 octombrie 2018

Dezbaterea despre Legea Curţii de Conturi, amânată

Judecătorii Curţii Constituţionale au amânat astăzi, pentru 16 octombrie, dezbaterea obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu modificările aduse Legii Curţii de Conturi, şeful statului afirmând că actul normativ a fost adoptat în condiţiile depăşirii termenului constituţional de adoptare tacită, cu consecinţa încălcării principiului bicameralismului, dar criticând şi prevederi ale legii.

"Având nevoie de timp, Curtea Constituţională a amânat începerea dezbaterilor pentru data de 16 octombrie", a anunţat CCR, conform News.ro.

"Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu încălcarea prevederilor art. 75 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 61 alin. (2), precum şi cu cele ale art. 147 alin. (4) din Constituţie, respectiv a depăşirii termenului constituţional de adoptare tacită, cu consecinţa încălcării principiului bicameralismului", afirmă şeful statului în sesizarea transmisă CCR în 30 iulie.

De asemenea, Klaus Iohannis are 21 de obiecţii legate de textul legii, toate vizând puncte ale articolului 1 al documentului.

Preşedintele are obiecţii legate de prevederea care completează funcţia de control a Curţii de Conturi cu "activităţi de îndrumare şi consiliere metodologică menite să asigure respectarea legii şi a procedurilor privind formarea, administrarea şi utilizarea fondurilor publice", faţă de completări ale legii pe care le consideră neclare sau care apreciază că "atenuează funcţia de control a Curţii de Conturi şi instituie o apreciere subiectivă a organului de control".

Despre alte prevederi, şeful statului consideră că se suprapun altora deja în vigoare sau, din contră, nu sunt corelate cu alte legi, iar altele sunt în opinia sa neclare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb