CE a aprobat un medicament nou pentru tratarea cancerului pulmonar

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 26 septembrie 2018

CE a aprobat un medicament nou pentru tratarea cancerului pulmonar

Comisia Europeană a aprobat medicamentul imunoterapeutic Imfinzi al AstraZeneca, pentru tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar inoperabil, a căror boală a avansat local, dar fără metastaze.

Anunţul a fost făcut de grupul farmaceutic. Acordul Comisiei Europene era aşteptat, în urma unei recomandări pozitive acordate în luna iulie de experţi ai Agenţiei Europene a Medicamentelor, informează News.ro. Aprobarea europeană este pentru pacienţi ale căror tumori exprimă un biomarker cunoscut sub numele de PD-L1 pentru cel puţin 1% din celulele tumorale şi a căror boală nu a progresat în urma chimioterapiei bazată pe platină şi a terapiei cu radiaţii. Vicepreşedintele executiv al AstraZeneca Dave Fredrickson, care conduce divizia de oncologie a grupului, a vorbit despre acest tratament: "Pacienţii din Europa diag-nosticaţi cu cancer pulmonar inoperabil cu celule non-mici (NSCLC) au acum o nouă opţiune de tratament. Imfinzi este singura imunoterapie aprobată sub această formă curativă şi suntem mândri să aducem un nou standard de tratare a acestei boli dificile".

Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor studiului clinic de fază a III-a PACIFIC. Cele mai frecvente reacţii adverse (observate la cel puţin 20% dintre pacienţi) ale tratamentului cu Infinzi, comparativ cu PLACEBO, au fost tusea (40,2% vs. 30,3%), infecţii ale tractului respirator superior (26,1% vs. 11,5%) şi erupţiile cutanate (21,7% vs. 12%). O proporţie de 12,8% dintre pacienţi au experimentat reacţii adverse de gradul trei sau patru cu Imfizi, faţă de 9,8% în cazul placebo.

Imfinzi este aprobat pentru tratamentul pacienţilor cu cancer NSCLC inoperabil, în stadul III (avansat local) din Statele Unite, Canada, Elveţia, India, Japonia şi Brazilia. În prezent, şi alte autorităţi de reglementare în domeniul sănătăţii evaluează acest tratament.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb